Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci zastavili na Máji podezřelého muže, ten měl v batohu tři kapry

Není zcela běžné, aby vám z batohu vyskočil na sídlišti živý kapr. Přesně takový pohled se ale naskytl strážníkům budějcké městské policie ve čtvrtek odpoledne, když při své pravidelné kontrole na Máji zastavili podezřelého mladíka.

„Muž se podobal celostátně hledané osobě, proto se ho strážníci rozhodli zastavit. Během ověřování jeho totožnosti si muž sundal batoh a položil ho na zem. Následně se však batoh převrátil a z toho vypadl živý kapr,“ popisuje vtipný případ mluvčí strážníků David Štýfal.

Historky o tom, jak pětadvacetiletý mladík k rybě přišel, na městskou policii neplatily. Po pár minutách se přiznal, že chytal bez povolení na Starohaklovském rybníku. „Netajil se ani tím, že rybolov praktikuje pravidelně. Vždy ovšem bez rybářského lístku a povolenky k lovu. Poté vyndal z batohu celý svůj úlovek, kde se ukrývali další dva kapři,“ doplňuje Štýfal.

Kapři mu byli strážníky odebrání a předání společnosti Lesy a rybníky města České Budějovice. Případ byl předán správnímu orgánu magistrátu města. Pětadvacetiletému muži hrozí pokuta do 8 tisíc korun.

Foto upload.wikimedia.org

Štítky batoh, kapr, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zastavili na Máji podezřelého muže, ten měl v batohu tři kapry  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.