Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Požár rodinného domu v Čakovci se obešel bez zranění, hašení komplikoval sníh a mráz

Ve středu večer byli v plném nasazení profesionální hasiči z Křemže a Budějc a dobrovolní hasiči z Dubného a Čakovce. Právě tam došlo po deváté hodině večerní k požáru rodinného domu. Na místě byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a k zásahu byly rovněž přivolány jednotky dobrovolných hasičů ze Žabovřesek a Hluboké nad Vltavou. Požár se naštěstí obešel bez jakýchkoliv zranění.

„Požár zasáhnul střechu zemědělské usedlosti, prostory pod střechou a silně zakouřené bylo celé nedávno zrekonstruované podkroví. V dýchací technice hasiči nejprve provedli průzkum, zda se v domě někdo nenachází. Nikoho uvnitř nenašli. Přibližně po 45 minutách hašení se podařilo dostat požár pod kontrolu. Ve 22:13 velitel zásahu nahlásil lokalizaci,“ upřesňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči následně museli rozebrat střešní konstrukce a dohasit všechna ohniska. Kolem půlnoci zásah skončil a jednotky zamířily zpět na své základny. Výjimkou byla dobrovolní hasiči z Čakovce, kteří střežili požářiště po zbytek noci ze středy na čtvrtek. 

Hašení požáru komplikoval všem jednotkách padající sníh a teploty pod bodem mrazu. „Museli být obezřetní při manipulaci s vodou, která namrzala jak na jejich zásahových oděvech, hadicích, tak i například na příjezdových komunikacích,“ říká Matějů.

Výše škody byla ve spolupráci s Policií České republiky stanovena na jeden milion korun. Příčina je však zatím neznámá. Vyšetřování nadále pokračuje.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky dobrovolní hasiči, požár, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Žabovřesky, Křemže, Policie České republiky, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár rodinného domu v Čakovci se obešel bez zranění, hašení komplikoval sníh a mráz  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.