Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík přepadal čerpací stanice a bary. Škoda je téměř 300 tisíc korun

Pouze šest týdnů stačilo téměř devatenáctiletému muži, který se pravděpodobně dopustil několika trestných činů. Podle kriminalistů by měl mít na svědomí loupežná přepadení barů, čerpacích stanic a neměl problém vloupat se i do domů.

S kriminální činností měl začít v první polovině října. „Ve večerní době vstoupil maskován na benzínku v Soběslavi, kde pod pohrůžkou bezprostředního násilí důrazně požadoval vydání finanční hotovosti. Po získaní peněz z benzínky utekl,“ říká mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura. Stejný scénář měla poté přepadení v Nové Včelnici, Lišově, a Kaplici. Ne vždy byl navíc maskován.

Jakmile ho čerpací stanice omrzely, zaměřil se na budějcké bary. Hned čtyřikrát se zde násilně dožadoval, se zbraní v ruce, vydání peněz. „Obsluha v obavě o svůj život a zdraví vždy peníze vydala,“ doplňuje Bajcura. Stačil rovněž vykrádat nebytové prostory rodinných domů, kde bral zahradní techniku, pohonné hmoty a jiné věci. „Zatím vyčíslená škoda byla stanovena na částku převyšující 285 tisíc korun,“ přidává mluvčí.

Zastavit se jej povedlo kriminalistům až uplynulý víkend, kdy mladíka zadrželi v Českých Budějovicích. Následně pravděpodobného pachatele převezli na policejní služebnu, kde mu předali usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zločinu loupež, přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. „Zároveň podali státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby, který byl posléze akceptován,“ uzavírá Milan Bajcura. 

Foto Policie České republiky

Štítky čerpací stanice, peníze, Soběslav, Nová Včelnice, Lišov, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík přepadal čerpací stanice a bary. Škoda je téměř 300 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.