Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sedmiletá dívka zemřela při návratu domů ze školy, u obce Vřesce ji srazilo osobní auto

Velkou tragédií skončila dnešní nehoda na silnici mezi Mladou Vožicí a Táborem. U obce Vřesce se zde střetl osobní automobil značky Renault s dvěma dětmi. Devítiletý chlapec utrpěl středně těžká zranění, sedmiletou dívku se ale přes veškerou péči lékařů zachránit nepodařilo.

Podle prvotního vyšetřování vstoupily po 13. hodině obě děti do vozovky zpoza autobusu, kterým přijely ze školy. „Přesná příčina dopravní nehody, její průběh a míra zavinění je předmětem šetření policistů,“ uvedl jejich mluvčí Jiří Matzner.

Chlapec byl následně transportován vrtulníkem Zdravotnické záchranné služby do nemocnice, dívce se pokoušeli svědci nehody pomoci ihned na místě. „Zdravotníci po příjezdu zahájili neodkladnou resuscitaci. Zranění dívky byla bohužel neslučitelná se životem a zasahující lékař musel konstatovat její smrt,“ doplnila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Rodině i řidiči vozu byla poskytována psychologická intervenční péče.

Smutnou skutečností je i fakt, že už jde o 64. obět na silnicích v Jihočeském kraji. Je tak překonána statistika z loňského roku, kdy za dvanáct měsíců zemřelo 63 osob. 

Foto Dominik Svoboda, Policie České republiky

Štítky Vřesce, Renault, Tábor, Mladá Vožice, automobil, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmiletá dívka zemřela při návratu domů ze školy, u obce Vřesce ji srazilo osobní auto  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.