Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zapůjčení autobusů z Prahy stálo dopravní podnik 800 tisíc

Osm autobusů z pražského Dopravního podniku si na dobu mezi 3. zářím a 12. říjnem zapůjčil Dopravní podnik města České Budějovice. Částka, kterou musí zaplatit, však není zanedbatelná.

Důvodem jsou rekonstrukce Žižkovy třídy a dočasné převedení trolejbusové linky 5 na autobusový provoz a souběžné zavedení náhradní autobusové linky 39 za trolejbusovou linku 9 v úseku Nádraží - Suché Vrbné.

„Nastala mimořádnost, která se opakuje jednou za mnoho let, a proto jsme se rozhodli tento problém řešit zapůjčením osmi autobusů B 732 z Dopravního podniku hlavního města Prahy, což je pro nás finančně nejvýhodnější,“ uvedl předseda představenstva budějckého Dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Zápůjčka bude Dopravní podnik stát 800 tisíc korun. „Údržba a zbytečný provoz deseti starých autobusů, které jsme v roce 2011 vyřadili z provozu, by nás stál mnohem více finančních prostředků. Obrazně řečeno, je to jako v rodině. Kvůli tomu, že se vám může porouchat auto, si nebudete kupovat další, ale po dobu jeho opravy si půjčíte jiné,“ doplnil Dolejš.

Některé Budějčáky však tyto autobusy s poněkud historickým vzhledem nemile překvapily. „Městskou jezdím často, byť teď v létě spíš víc na kole. Autobusy s pražským logem jsem viděl a musím říci, že to je opravdu děs. S tím jsme tady v Budějcích jezdili tak před deseti lety. Můžeme si gratulovat, máme oproti Praze opravdu o dost lepší vozový park,“ myslí si osmadvacetiletý inženýr Radim Lev, který pracuje v centru města a do práce jezdí ze sídliště Máj.

„Na druhou stranu to chápu, město máme skoro celé rozkopané a trolejbusy prostě všude neprojedou. Jen mi přijde úsměvné, že už tady asi jsme zvyklí na lepší standard, co se autobusů týká,“ doplnil mladý muž.

Štítky Dopravní podnik, České Budějovice, autobus, zapůjčení, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zapůjčení autobusů z Prahy stálo dopravní podnik 800 tisíc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.