Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oprava Lidické třídy začne v úterý 25. září

Zahájení rekonstrukce budějcké Lidické třídy mezi Mánesovou ulicí a náměstím Jiřího z Poděbrad se posouvá o týden. Práce na 870 metrů dlouhém úseku budou zahájeny v závěru tohoto měsíce.

„Ze žádosti, kterou v pondělí na odbor dopravy a silničního hospodářství českobudějovického magistrátu doručili zástupci stavební společnosti Strabag, vyplývá, že Lidická třída bude uzavřena od 25. září do 18. listopadu,“ uvedl zástupce města Michal Bosák.

V rámci rekonstrukce bude provedeno nové vodorovné dopravní značení v celém rekonstruovaném úseku a také na křižovatce Lidické a Mánesovy. Opravy se dočká i dvacet metrů dlouhý jízdní pruh v ulici L. M. Pařízka.

Součástí nového dopravního značení je také zřízení preferenčního pruhu pro autobusy ve směru z Rožnova do centra.

Vzhledem k uspořádání uliční sítě v dotčené oblasti prý neexistuje jiná možnost, než dopravu z Lidické třídy převést do ulice Boženy Němcové.

„S ohledem na vysoké dopravní zatížení je nárůst dopravy na objízdné trase eliminován tím, že výstavba bude probíhat po polovinách. Provoz z centra do Rožnova ale bude veden stále po Lidické třídě,“ doplnil Bosák.

Do ulice Boženy Němcové tedy přibude osobní doprava ve směru Rožnov - centrum a nákladní doprava do šesti tun v obou směrech.

„MHD bude jezdit v obousměrně po Lidické třídě a doprava nad šest tun je navedena na objízdnou trasu po silnici I/3 na místní účelovou komunikaci Boršov a přes Včelnou zpátky do Rožnova,“ vysvětlil Michal Bosák z oddělení vnějších vztahů magistrátu.

Štítky Lidická třída, České Budějovice, rekonstrukce, Michal Bosák, Rožnov, náměstí Jiřího z Poděbrad, doprava, Božena Němcová, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Šťastný

Vše je s dopravou ve městě špatně a mě je špatně, když čtu preference stran. Tak ať se nikdo nediví.

Pátek, 21. září 2012, 01:47Odpovědět

Bezedný Frank

Paráda...

Středa, 12. září 2012, 14:27Odpovědět

Oprava Lidické třídy začne v úterý 25. září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.