Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obnova povrchu Pražské začíná. Na silnici bude tichý asfalt

Právě dnes začaly na Pražské třídě práce, které vyvrcholí pokládkou nového asfaltového povrchu. Na frekventované dopravní tepně jihočeské metropole se bude pracovat v šesti etapách nepřetržitě až do poloviny srpna. Nový koberec navíc nebude tak hlučný.

„Po celou dobu výstavby je v celém úseku vyloučena nákladní doprava,“ uvedla mluvčí budějckého magistrátu Jitka Welzlová s tím, že první etapa prací začala dnes uzavřením vnějších pruhů od Strakonické ulice až k Pekárenské u IGY Centra.

Nejprve dojde k vyfrézování metrového pruhu podél obrubníků, poté bude položena přídlažba a srovnány silniční obruby. Osobní doprava, MHD a autobusy jezdí obousměrně ve vnitřních pruzích. Pro osobní dopravu, kromě MHD a BUS, se Pražská uzavře o víkendu 2. a 3. srpna, kdy se bude frézovat celý povrch vozovky.

Následně budou do pátku 8. srpna probíhat stejné práce jako v první etapě, kromě toho budou vyrovnány uliční vpusti a upraveny povrchové znaky, neboli vodovodní hrnce i kanalizační poklopy. „V této době bude přes stavbu vpuštěna obousměrně, vždy po jednom pruhu z každé strany, osobní doprava, MHD i BUS,“ upřesnila Welzlová.

Čtvrtá etapa, znovu pouze s provozem městské hromadné dopravy a autobusů, je v plánu o víkendu 9. a 10. srpna, to bude na silnici položena ložná asfaltová vrstva. Poté bude dokončena pokládka přídlažeb, uličních vpustí a povrchových znaků za obousměrného provozu jako ve třetí etapě.

Finální pokládka obrusné asfaltové vrstvy se uskuteční o víkendu 16. a 17. srpna, kdy dojde k úplné uzavírce Pražské třídě v opravovaném úseku. Výjimku bude mít linka MHD číslo 11, která podle vyjádření Dopravního podniku jako jediná nejde nijak odklonit.

„Na vozovku bude implementován takzvaný tichý asfalt, který ztišuje provoz o tři až pět decibelů. Využívat ho mohou řidiči například v Miličíně nebo Olbramovicích cestou do Prahy. Tento povrch hluk pneumatik opravdu sníží a slyšíte jenom motor auta,“ vysvětlil náměstek primátora Kamil Calta.

První etapa obnovy povrchu na Pražské třídě

Středa, 23. července 2014, 21:30

První etapa obnovy povrchu na Pražské třídě
První etapa obnovy povrchu na Pražské třídě

Štítky Pražská třída, Strakonická, Pekárenská, silnice, asfalt, povrch, frézování, uzavírka, městská hromadná doprava, individuální doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obnova povrchu Pražské začíná. Na silnici bude tichý asfalt  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.