Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dárek řidičům: Otevřená Dobrovodská a propojení zanádražky

Veselé Vánoce budou mít všichni řidiči, kteří jezdí do Suchého Vrbného nebo Mladého. V sobotu se totiž kromě dalšího úseku zanádražní komunikace otevře po pěti měsících i Dobrovodská ulice. Průjezdná tak bude nová silnice od kruhového objezdu v Nových Hodějovicích až na Pekárenskou.

Díky příznivému počasí minulých dnů bylo možné urychlit dokončovací práce, a tak stavební firma mohla definitivně vyasfaltovat Dobrovodskou i ulici U Lávky a namontovat tam dopravní značení.

„Nyní už zbývá dokončit pouze několik drobností, ty ale nebudou bránit provozu, a tak v sobotu plánujeme tuto komunikaci, na kterou Budějčáci čekají, otevřít,“ uvedl dnes dopoledne na tiskové konferenci náměstek budějckého primátora pro investice Petr Holický (ANO).

Jak na místě potvrdil Budějcké Drbně referent odboru dopravy magistrátu Jiří Stach, ještě během pátku vydá rozhodnutí o předčasném užívání druhé etapy zanádražky. „Na další nový úsek od kynologického cvičiště v Suchém Vrbném po křižovatku s Kamarytovou ulicí jsem navíc dnes vydal kolaudační rozhodnutí,“ potvrdil Stach informaci kvitovanou snad všemi řidiči.

Od zítřka tedy bude možné využívat několikakilometrový úsek zanádražní komunikace, který ve směru z města začíná za malým viaduktem v Pekárenské ulici, pokračuje přes křižovatky s Rudolfovskou, Vrbenskou, dále jako hlavní silnice s několika semafory kolem bývalé městské plynárny na Dobrovodskou a odtud vede podél železnice ulicí U Lávky na turbo okružní křižovatky u kynologického cvičiště, hřbitova v Mladém a končí na kruháči u Penny Marketu v Nových Hodějovicích.

„Pro obyvatele Suchého Vrbného, Dobré Vody, Srubce, Ledenic či Borovan to znamená konec objížděk a možnost znovu používat trasu Dobrovodské ulice,“ upřesňuje Petr Holický s tím, že v roce 2015 ještě zbývá navíc k původnímu projektu postavit chodník mezi ulicí V Hluboké cestě a hřbitovem v Mladém a obstarat lepší a bezpečnější přístup fotbalistů do sportovního areálu na Složišti.

Současně probíhají stavební práce na první etapě, tedy jediném chybějícím úseku zanádražní komunikace z křižovatky Pekárenské a Blahoslavovy ulice v Husově kolonii až ke kruhovému objezdu na propojení okruhů. Primátorův náměstek Holický předpokládá termín definitivního dokončení dlouho očekávané komunikace v polovině příštího roku.

ČTĚTE TAKÉ: Zanádražka poroste, do Husovy kolonie musíte objížďkou

Štítky zanádražní komunikace, Dobrovodská, U Lávky, Plynárenská, otevření nového úseku, České Budějovice, kruhový objezd, Suché Vrbné, Vánoce, Jiří Stach, ANO 2011, Penny Market, Dobrá voda, a.s., Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dárek řidičům: Otevřená Dobrovodská a propojení zanádražky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.