Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravní podnik chystá akci den zdarma, nový tarif i midibusy

Občané Budějc se v blízké době mohou těšit na zajímavé novinky a akce, které připravuje dopravní podnik. Zejména jde o začátek školního roku, kdy se bude jezdit zcela zdarma. Pro školáky na základních školách je určen nový tarif za 1250 korun a pracuje se také na konceptu parkovišť a jízd P+R.

Veškerá doprava autobusy a trolejbusy bude v úterý 1. září zdarma. „Rada města schválila, že první školní den pojedou vozy MHD zdarma. Je to už tradice,“ řekl náměstek primátora Petr Holický. Cílem akce je usnadnit školákům, studentům a rodičům vyřídit si potřebné záležitosti a ulehčit dopravní situaci.

Dlouhodobé zkušenosti ukazují, že první školní den nemají zdaleka všichni žáci a studenti vyřízené veškeré potřebné věci a doklady. Dopravní podnik proto usnadní cestování po městě jízdném zdarma,“ dodal ředitel a místopředseda představenstva podniku Slavoj Dolejš s tím, že podobná akce se koná podeváté.

Nový tarif pro žáky základních škol

Dopravní podnik zavede s platností od prvního září nový typ časového předplatního kuponu pro děti od 6 do 15 let. Bude mít pevnou platnost do 31. srpna následujícího kalendářního roku. „Jeho cena pro 1 tarifní zónu činí 1250 korun a pro 2 tarifní zóny 1900 korun. Smyslem této úpravy tarifu je umožnit žákům škol nákup jednoho jízdního dokladu na celý školní rok včetně prázdnin,“ upřesnil tiskový mluvčí podniku Radek Filip. Dosud měli žáci k dispozici kupóny s maximální dobou platnosti 90 dnů.

Široká veřejnost může využít možnosti nákupu časových kupónů přes mobilní aplikaci Sejf nebo v e-shopu dopravního podniku na www.dpmcb.cz/eshop. Základní jízdné zůstává stejné - 13 korun.

Další chystanou novinkou jsou parkoviště a jízdy P+R. Systém Park and Ride = zaparkuj a jeď může občan chápat jako formu kombinované přepravy, kdy do města dojede svým vozem, který zaparkuje na vymezeném parkovišti a dále se přepraví speciální linkovou dopravou.

Rada města vzala na vědomí koncepci vedení linek minibusové dopravy. Jedná se o tři linky. První spojuje Jírovcovu s parkovištěm u Dynama. Dále se jedná o linku Dlouhá louka – nádraží a Nemanice – Rožnov. Jsou to koncepční materiály, které slouží k tomu, aby bylo možné požádat o dotace,“ dodal Holický. 

Štítky dopravní společnost, České Budějovice, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik chystá akci den zdarma, nový tarif i midibusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.