Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nehoda u Temelína si vyžádala mnoho zraněných

Dva osobáky se včera odpoledne srazily nedaleko obce Temelín. Zasahovat musely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Zraněno bylo sedm lidí.

Nehoda byla na tísňovou linku 112 ohlášena v 15:41 jako nehoda s nutností vyproštění většího počtu zraněných osob. Operační středisko proto na místo vyslalo jednotky ze dvou stanic, a to profesionály ze stanic Týn nad Vltavou a České Budějovice," uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Ve vozech VW Passat a Opel Meriva zůstali zaklíněné tři osoby. „Na vyproštění hasiči nemuseli použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Do havarovaných aut bylo možné se dostat i bez jejich rozstříhání," upřesnila Matějů. „Hasiči poskytli předlékařskou pomoc. Zdravotnická záchranná služba se k nehodě dostavila se dvěma vozy a na místě přistál i vrtulník."

Zasahující hasiči spolupracovali se zdravotníky při ošetřování zraněných a jejich transportu. Zároveň provedli u obou havarovaných aut protipožární opatření a zajištění proti úniku provozních kapalin. Vyteklé provozní látky na silnici zasypali sorbentem.

Provoz na komunikaci byl hasiči řízen až do doby příletu vrtulníku, následně byla silnice plně uzavřena a stanovena objízdná trasa. Provoz policisté obnovili až po naložení havarovaných aut na vůz odtahové služby. Zásah jednotky HZS ukončily krátce před 19. hodinou závěrečným úklidem vozovky.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, Temelín, vrtulník, České Budějovice, Volkswagen Passat, Opel Meriva, Týn nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda u Temelína si vyžádala mnoho zraněných  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.