Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Roudném pokračují stavební práce. A další teprve začnou

Plavskou ulici, o které Budějcká Drbna několikrát během rekonstrukce psala, čeká po několika týdnech otevření další omezení. Stavět se totiž bude od začátku prázdnin kruhový objezd. Navíc v obci pokračují stavební práce na vodovodu a kanalizaci.

V současné době se v obci dokončuje výstavba splaškové kanalizace. Kolaudaci očekáváme v létě. Nyní je ale nutností vyřešení opravy povrchů silnic na Plavské i v obci, kde se práší a mohou odlétávat i kousky štěrku,“ říká místostarosta obce Vlastimil Šram. „Doufáme, že vše dobře dopadne a následně se budou moci připojovat jednotlivé domy na tuto kanalizaci, čímž se zvýší v obci komfort bydlení.

Občanů i projíždějících řidičů se dotkne plánovaná výměna vodovodu. Obec získala dotační titul na výměnu azbestového vodovodního řadu okolo Plavské silnice a v ulici Komenská. Na Plavské bude zásah proveden v místech, kde byla zřízena prozatímní pěšina pro chodce a budoucnu zde bude chodník s osvětlením a přechodem pro chodce. Znamená to jediné - další nutný zásah do života lidí v obci.

Celková cena na vodovod je 1,7 milionu korun. „Dotace je ve výši jednoho milionu a z našeho rozpočtu dáváme 700 tisíc korun.“ V plánu jsou také stavební práce na silnici Vidovská. „Vidovská se ještě bude řešit,“ upřesnil Šram. Předběžně se hovoří o roku 2016 nebo 2017.

Kromě toho se chystá se začátkem prázdnin výstavba kruhového objezdu na křižovatce Plavská silnice s ulicí Na Děkanských polích. „Bude dělána etapově tak, aby se dalo vždy projet, ale s dopravním omezením za pomoci světelné signalizace. Tato část by měla být hotova do konce listopadu 2015,“ doplňuje Šram.

Možná si občané a kolemjedoucí i všimli, že děláme malou nástavbu a zateplení kulturního domu v obci. Bylo i zde jisté omezení, ale věříme, že výborná restaurace neztratila nikoho ze svých zákazníků. Opět se nám podařilo získat dotační titul na zateplení a věříme, že to přispěje zejména k finančním úsporám za topení a dále i ke vzhledu centra obce,“ dodal místostarosta.

České Budějovice pak v budoucnu budou řešit rekonstrukci ulic Na děkanských polích směrem ke kolejím a dále i ulici Otokara Březiny včetně kanalizace. 

Štítky roudné, plavská, rekonstrukce, kruhový objezd, Roudný, silnice, kanalizace, Drbna.cz, Otokar Březina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Roudném pokračují stavební práce. A další teprve začnou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.