Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Využití parkovacího domu není ideální. Plánuje se zlevnění

Velké množství volných parkovacích míst nabízí v Budějcích nepřetržitě nový parkovací dům nedaleko náměstí Přemysla Otakara II. Lidé ale zatím nemají o plochy až takový zájem, proto se chystá letní akce se sníženým parkovným.

Stavba se skládá ze dvou částí - třinácti pater pro vozidla a dále z kancelářských prostor, které se ještě budou dodělávat. Parkovací plochy jsou od února hotové a celkové náklady domu činí kolem 230 milionů korun.

„Další patra pro kanceláře připravujeme. Pronajaté budou od podzimu, protože noví zájemci mají většinou smlouvy do konce roku,“ říká jednatel společnosti CB Parkhaus Jaroslav David. „Teď řešíme přízemí a dále budeme připravovat zbytek. Podle potřeb nájemců se budou v jednotlivých patrech dodělávat příčky. Technologicky je barák hotový.“

Původně měla být cena parkování v domě srovnatelná s městskou zónou B (10 korun/hodina). Provozující společnost CB Parkhaus ale ceník upravila a za první hodinu stání se platí 20 korun. Za každou další započatou hodinu pak 15 korun. To je oproti zóně B, která platí v přilehlé ulici F. A. Gerstnera, značný rozdíl.

„S využitím parkovacího domu spokojeni nejsme. Je to sice začátek provozu a potrvá, než si lidé zvyknou, ale čísla by mohla být vyšší,“ říká dále David. Využití domu je kolem 150 aut za den. „Od června připravujeme akci pro všechny řidiče. Současný tarif bude platit i nadále, ale pokud někdo překročí hranici čtyř hodin, změní se mu tarif na zónu B.“

V praxi to přinese výhodu pro řidiče, kteří potřebují zaparkovat v centru města na delší dobu. Pokud někdo odstaví vůz do domu například na osm hodin, zaplatí 80 korun. První až čtvrtá hodina zůstane v sazebníku 20 a 15 korun.

Investor stavby musí v části pro parkování vyřešit jeden nedostatek. V nejvyšším 13. patře kape ze stropu voda a na podlaze je malá louže. „Řeší se to. Je tam nějaká spára, která se dotěsňuje. Čekali jsme na lepší počasí, takže nyní se to dodělá,“ upřesňuje David.

Až čas ukáže, jak bude „kapat“ pokladna v přízemí domu, který pojme až 316 vozidel.

Už jste využili k parkovací dům CB Parkhaus

Celkem hlasovalo535 čtenářů

CB Parkhaus

Čtvrtek, 14. května 2015, 17:42

CB Parkhaus
CB Parkhaus

Štítky parkování, dům, Přemysl Otakar II., Jaroslav David, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Využití parkovacího domu není ideální. Plánuje se zlevnění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.