Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Roudné čekají od zítra další uzavírky. Finišuje ale stavba Plavské

Nejen obyvatelé Roudného čekají na dokončení stavby Plavské ulice. Oprava tepny z Budějc do obce se několikrát protáhla. Hotovo může být na konci května. Obyvatelé se tak mohou těšit na konec chození v bahně a špíně. Nejprve se ale musí uzavřít další ulice.

Z důvodu realizace další etapy výstavby kanalizačního řadu v obci Roudné bude od zítra do neděle uzavřena Plavská na úrovni místní komunikace Jakubova. Ve stejném termínu bude uzavřena i ulice Na Děkanských polích v místě křížení se silnicí Plavská. Stavební práce na propojení kanalizačních řadů budou realizovány uprostřed předmětné křižovatky.

„Trasa MHD bude vedena po trojúhelníku silnic Roudenská, Plavská a Vidovská s náhradní zastávkou v jednom směru v blízkosti křižovatky Plavská x Vidovská. Točna Na Děkanských polích nebude obsluhována,“ uvádí tisková mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. „Objízdné trasy budou značeny dle dopravně inženýrské opatření. Směr Roudné po silnici Lidická třída a dále po propojce mezi Lidickou a obcí Roudné. Směr České Budějovice po silnici Vidovská a Novohradská.“

Další uzavírka bude od 11. května, kdy bude neprůjezdná silnice Vidovská v obci Roudné z důvodu opravy povrchu vozovky. Objízdná trasa bude vedena po silnici Roudenská a Plavská. Uzavírka skončí 20. května.

Rekonstrukce Plavské by měla skončit tento měsíc

Dlouhodobá rekonstrukce důležité propojky Budějc a Roudného se během stavby několikrát protáhla a lidé tak musí překonávat nepříjemné překážky jako bahno nebo daleké cesty k autům. To by mělo tento měsíc skončit. „Na Plavské se dělá každý den od 7 do 16 hodin. Menší parta pak i v sobotu. Vypadá to, jako kdyby finišovali, aby stavbu v květnu skutečně předali. Lidi ale moc nevěří,“ říká místostarosta obce Roudné Vlastimil Šram.

Dle jeho slov bude mít ale hotová stavba nedostatky. „Bude tam dost zvláštností - zakřivené plochy chodníků nebo spády k plotům. Při kolaudaci asi budou zjištěny chyby či nedodělky.“ Pro obyvatele je alespoň malé plus, že konečně mohou nyní parkovat u svých domů. „V ulici jsou nové lampy osvětlení, narovnané obrubníky a další. Celkově to vypadá pěkně.“

Při stavbě se řešily i stromy, které musely být nakonec poraženy z důvodu špatného stavu. „Ještě tam leží a je vidět, jaká je v nich vyhnilá díra,“ upřesňuje Šram. Po konci rekonstrukce ale nastane další problém, protože na Plavské se už nebude moct dát parkovat. Budoucí parkování by mohlo být na zpevněných plochách před Novým Roudným. „Ale i to je o velkých penězích,“ dodává Šram.

Roudné se obtíží jen tak nezbaví, ale zanedlouho by se tamním lidem mělo ulehčit. Termínem otevření by měl být 29. květen.

Štítky Roudné, Nové Roudné, Plavská, kanalizace, rekonstrukce, uzavírky, silnice, České Budějovice, Roudný, Jakubov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné čekají od zítra další uzavírky. Finišuje ale stavba Plavské  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.