Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kampaň k parkovacím zónám zajistí pro město dopravní podnik. Vyjde na více než půl milionu korun

Rozsáhlou informační kampaň ke spuštění druhé fáze modrých parkovacích zón v Českých Budějovicích zajistí pro město Dopravní podnik města České Budějovice. Bude obsahovat obnovený a upravený web nebo informační dopisy. Zavedení zón chce město dostat do povědomí Budějčáků, ale i lidí z blízkého okolí. Celá kampaň vyjde město na více než půl milionu korun.

Zavedení zón je zatím plánováno na 1. listopadu. „Je to ale stále pracovní termín. Poučili jsme se z minulých let, a shodli jsme se, že zóny nespustíme, pokud nebude vše komplexně vyřešeno a funkční,“ řekl na úvod náměstek pro dopravu Viktor Lavička. Město už má podepsanou smlouvu na parkovací automaty a značení zón. Jejich zavedení tak podle všeho nic nebrání.

Modré zóny se rozšíří na Pražské předměstí od listopadu. První dva měsíce budou zdarma

Budějce čeká od listopadu další rozšíření parkovacích zón. Modré čáry se tentokrát objeví na další části Pražského předměstí. Lidé si tak budou muset zvykat na placené parkování tam, kde doteď mohli parkovat zadarmo. Většina obyvatel ale nový...

Ke spuštění nového systému bude realizována informační a marketingová kampaň. Pro město ji za více než půl milionu korun připraví dopravní podnik. „Kampaň by měla mít tři fáze. První bude formou dopisu pod hlavičkou města, kde budeme občany informovat o konkrétních krocích, které musí podstoupit jako residenti nebo abonenti. Měl by tam být návod, jak si zřídit oprávnění online, pokud není člověk počítačově zdatný, tak kam si má dojít, a kde mu poradí,“ popsal Lavička. Informace by kromě Budějčáků měli dostat také obyvatelé okolních obcí, a to nejen o zónách, ale také o rozšířeném parkovišti v Jírovcově ulici. 

Rozšířené záchytné parkoviště začne fungovat od pondělí

Už v pondělí 19. srpna budou moct řidiči zaparkovat na rozšířeném záchytném parkovišti v Jírovcově ulici. Ke stávajícím místům přibylo přes 250 míst. Rozšíření vyšlo město na více než 40 milionů korun.

K 1. září by měl být spuštěn také upravený web parkování, kde budou přehledné informace o celém systému. V řešení je podle Lavičky také například propojení s GPS, které by řidiči automaticky ukázalo, v jaké části se nachází.

Foto Jana Kroneislová

Štítky parkování, zóny, modré zóny, novinka, dopravní podnik, České Budějovice, dopravní společnost

Kampaň k parkovacím zónám zajistí pro město dopravní podnik. Vyjde na více než půl milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.