Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Posledních pár hodin si můžete v Budějcích zakoupit třináctikorunové jízdenky

Nový tarif jízdného v městské hromadné dopravě v Českých Budějovicích začíná platit už od zítřka, neděle 10. prosince. Dvacetiminutovou jízdenku za třináct korun nahradí jízdenka hodinová. A to není jediná změna.

I tak ale mohou lidé do konce roku zakoupené jízdenky za třináct korun ještě uplatnit. Podle slov šéfa dopravního podniku budou kontroloři shovívavější. „Pokud někdo pojede na jízdenku za třináct korun, budou revizoři tolerantní. Ovšem jen za předpokladu, že cestující dodrží její dvacetiminutový limit. Od nového roku už bude cesta MHD na takovou jízdenku považována za jízdu načerno," upřesnil Slavoj Dolejš.

Pokud se tedy lidem nepodaří třináctikorunové jízdenky projezdit, budou si je moct v novém roce vyměnit na přepážce dopravního podniku v Dopravně obchodním centru Mercury.

Kromě změny tarifu jízdného se počínaje 10. prosincem změní i některé jízdní řády. Například linka číslo osm, která přepravuje cestující ze sídliště Máj do Nemanic, přestane jezdit o víkendech. Další změnou bude například prodloužení intervalu mezi jednotlivými spoji na páteřní městské lince číslo tři. V pracovní dny o minutu, tedy ze čtyř na pět minut, o víkendech, mimo špičku pak o dvě až pět minut. 

Štítky České Budějovice, Mercury, Nemanice, Sídliště Máj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Iva Zahrádka - Osoba starší 16-ti let věku a důchodce do 70-ti let věku = 60 minut za 16 Kč

Neděle, 10. prosince 2017, 16:48Odpovědět

Posledních pár hodin si můžete v Budějcích zakoupit třináctikorunové jízdenky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.