Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: K pláči nebo už jen k smíchu? Budějcká doprava v otázkách mých čtenářů

Je jen málo věcí, které jsou Budějčáky tolik diskutované, jako doprava v našem milovaném městě. Bez nějakého toho ťukance, zácpy nebo uzavírky už by to snad ani nebylo ono. Denně mi od vás, čtenářů, chodí nespočet zpráv, kde se ptáte na výše zmiňované problémy. Proto jsem se za vás zeptala na nejvyšších místech. Na dotazy odpovídal náměstek českobudějovického primátora Petr Holický. Odpovědi zhodnoťte sami...

Proč se nejdříve, než se uzavřela Lidická třída, neosadila semafory křižovatka L. B. Schneidera a B. Němcové, když je to již dlouho v plánu?
Osadit světla nelze bez stavebních úprav celé křižovatky, které se mohou provést až na základě stavebního povolení. Tomu doposud bránily nevyřešené majetkové vztahy k potřebným pozemkům. Obnovu a doplnění inženýrských sítí pod Lidickou třídou bylo třeba provést ještě před opravou povrchu, kterou Jihočeský kraj, jako její vlastník, má dlouhodobě plánovanou. 

Proč není doprava vedena do města přes ulici Jana Buděšínského (popřípadě Krumlovskou) na Plavskou, a potom přes přejezd u Jižní zastávky na Lidickou? Jistě, jsou tam přejezdy, ale i tak by to bylo možná plynulejší. Vlaky jezdí poměrně zřídka. Samozřejmě se změnami předností.
Posuzovaly se různé varianty objízdné trasy, také s ohledem na vedení tras městské hromadné dopravy. Průchozí byla tato varianta, schválená v rámci výkonu státní správy dopravním úřadem a Policií České republiky.

Proč řemeslníci a stavbaři nepracují na Lidické třídě dnem i nocí”, aby se uzavírka třeba zkrátila? Lidé by jim to tam jistě odpustili. Často je tam prázdno i během dne. 
Město zhotovitele nutí, aby využíval maximální pracovní dobu. Tu omezují jen hygienické a bezpečnostní předpisy. 

Bude se Lidická třída na jaře uzavírat znovu kvůli finálnímu asfaltu nebo se stačí všechny práce dokončit ještě teď? Nebo je pravda, že má být přes zimu jen provizorní povrch? 
Překopy Lidické třídy budou uvedeny do takového stavu, aby byla sjízdná bez omezení. V roce 2018 krajský investor provede na Lidické frézu a nový kompletní povrch.

Nešlo na Lidické třídě ponechat směrem do města alespoň jeden jízdní pruh? Je poměrně široká. 
Technologický postup prací spolu s předpisy o bezpečnosti a ochraně zdraví to nedovolují.
 

Štítky otázky, uzavírky, doprava, Lidická třída, Božena Němcová, Policie České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: K pláči nebo už jen k smíchu? Budějcká doprava v otázkách mých čtenářů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.