Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Řidiči začínají jezdit po novém dálničním úseku mezi Úsilným a Borkem

Takový klid na novém dálničním úseku u Českých Budějovic bude od dneška, středy 27. září, už minulostí. Po tříkilometrové části D3 se totiž projedou první auta. A Budějcká Drbna se nad novým úsekem pro vás exkluzivně proletěla těsně před jeho slavnostním otevřením.

Trasa mezi Borkem a Úsilným čítá jednu mimoúrovňovou křižovatku, jedenáct mostních konstrukcí i podchod pro zvěř. Nejdelší most přes potok Kyselá voda měří 210 metrů. Celkové náklady na výstavbu 3,1 kilometru dlouhého úseku se vyšplhaly na 770 milionů korun. 


Budějcká Drbna se proletěla nad novým dálničním úsekem těsně před jeho otevřením. Video: Martin Boška

Výraznou úlevou je dokončení úseku Borek – Úsilné pro obyvatele Borku. „Tento úsek bude mít významný dopad do části Borku, jehož občané jsou zatíženi dopravou, která dosahuje několika tisíc vozidel denně a přináší s sebou nejen emise, ale i hluk a veškeré negativní vlivy dopravy. Okamžikem, kdy bude zahájen provoz tohoto úseku, se obyvatelé po velké řádce let dočkají klidu. Doprava se přelije na silnici I/34 ve směru od Lišova do Českých Budějovic,“ uvedl vedoucí Odboru dopravy a silničního hospodářství Jihočeského kraje Jiří Klása. 

Autoři | Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky dálnice, úsek, Úsilné, Borek, České Budějovice, Drbna.cz, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojtěch Šťastný

Při pohledu na dálniční "síť" dostává slovo DÁLNICE jasnějšího významu: DÁL NIC. Prostě se radujme z několika na sebe nenavazujících, sotva několik kilometrů dlouhých, širokých cest, které nevedou nikam... Hlavně, že to stojí tolik peněz.

Pátek, 29. září 2017, 10:06Odpovědět

Lojza Chytrak

To je slávy kvůli 3 km úseku dálnice, který pro ČB, ale vůbec nic neřeší a který tu měl být již před desítkami let. Rozhodně je pozitivní, že dálnice nebo aspoň její krátký úsek konečně vznikl, ale jsem jsem již zmínil, jestli doprava do města přijede od Borku nebo od Lišova je úplně fuk, město bude zasekané úplně stejně. Díky tomu, že se očekává nárůst dopravy na kruhovém objezdu na Okružní, tak i tento jediný pořádný kruhový objezd přes víkend totálně doprasili, aniž by to bylo před tím medializováno (aspoň jsem nic nezaznamenal) a aniž by se obtěžovali dát tam přechodné svislé dopravní značení upozorňující na změnu řazení jízdních pruhů. Chudáci řidiči, ti jsou z toho pořádně divocí, o kolizní situace tam vůbec není nouze..

Středa, 27. září 2017, 11:30Odpovědět

VIDEO: Řidiči začínají jezdit po novém dálničním úseku mezi Úsilným a Borkem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.