Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezi nejhorší díry na českých silnicích patří i vyjeté koleje v Bečicích

Mezi deseti nejhoršími dírami v České republice na silničních komunikacích za letošní rok nechybí ani zástupce z Jihočeského kraje. Osmé místo patří výtlukům na silnici III/1476 v obci Bečice u Týna nad Vltavou. Na první místo se vrátila pražská ulice U Seřadiště, která od řidičů dostala více než 118 tisíc hlasů.

V Bečici přesto nejde tolik o výtluky, jedná se spíše o hodně vyjeté koleje. Na nerovnosti v úseku si stěžovaly téměř dva tisíce řidičů. Marně zatím čekají na opravu. „Letos motoristé upozornili na více než 1700 silničních úseků, které vyžadují opravu. Přes 34 procent z nich se už přitom renovace dočkala,“ říká Jan Marek z pojišťovny Generali, která je partnerem projektu Výmoly.cz.

Během sedmiletého trvání projektu oznámili motoristé více než sedm tisíc silničních výmolů. Přes 42 procent z nich je již opraveno. Nejvíce výmolů, které motoristé letos reportovali, se nachází na komunikacích Středočeského kraje. „Hlavním cílem projektu Výmoly.cz je efektivní spolupráce mezi silničáři a řidiči. Naším cílem není kritizovat práci silničářů, ale pomocí efektivního komunikačního kanálu právě spojovat motoristy a správce silnic,“ říká Petr Čaník z projektu Výmoly.cz.

Anticenu Nejhorší silniční díra v republice získala už potřetí pražská ulice U Seřadiště, která zůstává neopravena. Opravit se naopak povedlo na druhém místě umístěné výtluky v obci Okřešice na Vysočině. Před několika dny byly opraveny i výmoly v obci Lhota Rapotina v Jihomoravském kraji, které řidiči poslali na třetí místo ankety.

Celý projekt oslovil i BESIP, jehož prostřednictvím poskytlo projektu záštitu pro letošní rok ministerstvo dopravy. „Jednou z výhod, které u Výmoly.cz vidím, je měřitelnost a především viditelnost výsledků. Víme přesně, které úseky byly opraveny a jak se tím přispělo k bezpečnosti silničního provozu. Ta je pro nás samozřejmě klíčová a je to něco, na čem chceme společně s Výmoly.cz pracovat i do budoucna,“ řekl Martin Farář, vedoucí oddělení BESIP.

Autoři | Foto Výmoly.cz

Štítky silnice, díry, Bečice, Jihočeský kraj, projekt, Česko, Týn nad Vltavou, Jan Marek, BESIP, Generali Česká pojišťovna, Ministerstvo dopravy České republiky, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi nejhorší díry na českých silnicích patří i vyjeté koleje v Bečicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.