Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Uzavírka Husovy třídy skončí před výstavou Země živitelka

O půlnoci ze středy na čtvrtek skončí na Husově třídě výstavba kruhové křižovatky. V příštím roce na ni naváže nově budovaná spojnice mezi sídlišti Vltava a Máj. Stane se tak jen několik hodin před začátkem výstavy Země živitelka. Stavba vyjde na téměř devět milionů korun, hlavním investorem je Jihočeský kraj.

„Kruhový objezd je klíčový pro zvýšení bezpečnosti a zkvalitnění dopravní obslužnosti v Českých Budějovicích. Výrazným způsobem zlepší průjezd na výstavu Země živitelka a po dokončení celé stavby pomůže plynulejšímu dopravnímu provozu ve městě,“ říká první náměstek hejtmanky Josef Knot. Domnívá se, že právě kruhový objezd je pro tuto lokalitu vhodnější než světelná křižovatka.

Náklady na samotnou stavbu, kterou financuje Jihočeský kraj, činí 8,7 milionu korun. Město České Budějovice zajistilo s dopravním podnikem přeložku trolejového vedení. Celková investice na propojení sídlišť Vltava a Máj činí 111 milionů korun, obě strany se na ní podílely téměř rovným dílem. Kraj vynaložil 59 milionů korun, město zbylých 52 milionů korun.

„Jedná se o společnou investici Jihočeského kraje a Statutárního města České Budějovice. Rádi bychom propojili ulici Strakonickou s ulicí Milady Horákové tak, aby byla dána do zkušebního provozu v květnu příštího roku a ulehčila dopravu nejen obyvatelům, ale i návštěvníkům Českých Budějovic,“ přidává krajský radní pro investice Antonín Krák. Již teď usnadní nový kruhový objezd příjezd do krajského města a ulehčí hlavní příjezdové trase od Písku. Především pak návštěvníkům výstavy Země živitelka, která začíná ve čtvrtek.

Krajský radní pro dopravu Jiří Švec označil spolupráci s městem za deklaraci společného zájmu na zlepšení dopravní situace v Českých Budějovicích. „První etapou naší spolupráce bylo vybudování zanádražní komunikace, nyní pokračujeme touto investiční akcí, jejímž cílem je zejména ulehčit Husově třídě,“ přidává Švec. Společný postup by měl být veden i při budování jižní tangenty.

Foto Jana Kroneislová

Štítky uzavírka, omezení, oprava, dopravní situace, Země živitelka, výstava, České Budějovice, Jihočeský kraj, Vltava, kruhový objezd, investice, Josef Knot, Jiří Švec, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Tak jsem se byl podívat na to dílo za 111 milionů. Musím říci, že křižovatka vypadá velice dobře. Už zbývá jen dodělat dopravní značení a úprava okolního terénu. Ovšem celkový dojem hodně kazí následující. Silnice tř. Husovo ve směru od ul. Vodňanské na střed města je ve špatném stavu (vyježděné "koleje", nerovnosti a bortící se krajnice, o zastávkách MHD ani nemluvě). Možná to pokračuje dál, ale prošel jsem jen tenhle kousek. Celkově to působí jako nová záplata na starých kalhotách. Podle všeho nás čeká další uzavření tř. Husovo v nejbližší době.

Středa, 23. srpna 2017, 09:45Odpovědět

Uzavírka Husovy třídy skončí před výstavou Země živitelka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.