Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rekonstrukce Lidické třídy se kvůli výměně starého vodovodního řadu odkládá na příští rok

Oprava Lidické třídy, která je důležitou a frekventovanou výpadovkou z Budějc do Českého Krumlova, se protáhne. Ačkoliv měla její rekonstrukce skončit v polovině října, neočekávané komplikace s výměnou vodovodního řadu znamenají přesunutí termínu opravy až na příští rok.

Technické problémy zaskočily dělníky v úseku od železniční vlečky po náměstí Jiřího z Poděbrad. Město nechává vyměnit vodovodní řad, ale vzhledem ke komplikacím, které v minulých dnech nastaly, přesune rekonstrukci komunikace na další rok. Kdyby šlo všechno podle plánu, oprava by skončila v polovině října.

„Výměna se ale prodlouží zhruba o měsíc a oprava by se tak protáhla do zimních měsíců, kdy není reálně možné na opravě komunikací pracovat,“ nastiňuje krajský radní pro dopravu Jiří Švec. Zástupci Jihočeského kraje a Českých Budějovic se proto dohodli, že bude celá stavba zahájena až příští rok. V zimě by totiž nemohly být dodrženy předepsané technologické postupy. Novým termín rekonstrukce zatím není znám.

„V rámci uvedené modernizace bude odfrézován povrch vozovky a nahrazen novým. Dále budou upraveny přechody pro chodce v křižovatce s ulicí Šumavskou včetně zřízení nových ochranných ostrůvků a nového osvětlení. Upravena bude i výška přilehlých obrubníků a renovace se dočkají i chodníky. Na rekonstrukci čeká také odvodnění vozovky, která následně dostane nové vodorovné i svislé dopravní značení. Cestující se pak mohou těšit na novou zastávku městské hromadné dopravy i linkové hromadné dopravy,“ naznačil Švec.

Foto Jana Kroneislová

Štítky rekonstrukce, Lidická třída, oprava, České Budějovice, Český Krumlov, Jiří Švec, náměstí Jiřího z Poděbrad, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Lidické třídy se kvůli výměně starého vodovodního řadu odkládá na příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.