Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FlixBus vstupuje do české vnitrostátní autobusové sítě, z Budějc do Prahy pojede za 119 korun

Německý dopravce FlixBus vstupuje na českou vnitrostátní autobusovou síť. Od 17. srpna propojí se svou zelenou evropskou sítí sedmnáct tuzemských měst, mezi nimi i České Budějovice. Na lince Praha – Budějce budou autobusy jezdit až dvanáctkrát denně.

Od 17. srpna začneme s provozem na vnitrostátních linkách v České republice. Propojíme 17 českých měst a hned od začátku nasadíme vysoký počet spojů. Na trase Brno – Praha budou odjezdové intervaly autobusů v některých případech každých 30 minut,“ říká Pavel Prouza, ředitel společnosti FlixBus pro Českou republiku a Slovensko.

Ceny jízdenek začínají už na 69 korunách. Za cestu z jihočeské metropole do Prahy chce FlixBus 119 korun (cesta trvá 2:15 hodiny, pozn. autora), z Českého Krumlova je jízdenka o třicet korun dražší a trasa o patnáct minut delší. Součástí „palubního lístku“ je Wi-Fi připojení, napájecí zásuvka a sedačka v klimatizovaném autobuse.

Nově spuštěné linky jsou pouze začátek. Naším cílem je být jedničkou na klíčových linkách do roku 2018 a postupně zapojit do naší zelené sítě celou Českou republiku,“ přidává Prouza. První přeshraniční linky začal FlixBus operovat z Prahy již v roce 2014 a během následujících let rozšiřoval počet destinací v evropské síti. Z Prahy je nyní hlavní uzel ve střední Evropě.

FlixBus si zakládá naspolupráci s regionálními autobusovými partnery. V Evropě spolupracuje již s 250 autobusovými dopravci. „Díky naší spolupráci se setkává unikátní technologie a know-how FlixBusu s tradicí a kvalitou českých autobusových přepravců,“ dodává ředitel společnosti Flix Bus pro Českou republiku a Slovensko Pavel Prouza. 

Štítky flix bus, autobusová doprava, cestování, FlixBus, Praha, České Budějovice, Česko, Slovensko, Brno, Český Krumlov, Evropa, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FlixBus vstupuje do české vnitrostátní autobusové sítě, z Budějc do Prahy pojede za 119 korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.