Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pro plynulejší provoz ve městě byla upravena signalizace na čtyřech budějckých křižovatkách

Stavební práce, které v současné době probíhají na několika místech krajské metropole, přinutily magistrát města k úpravě signálních plánů na světelných křižovatkách. Cílem je plynulejší dopravní provoz v Budějcích.   

„Konkrétně se jedná se o křižovatky ulic Pražská a Karolíny Světlé a Pražská a Okružní / Nemanická, kterých se týká objízdná trasa za uzavírku ulice A. Trägera v Kněžských Dvorech. Dále křižovatky ulic Nádražní a Pekárenská a Pekárenská a Zanádražní / Vodní, těch se dotýká objízdná trasa za uzavírku úseku Pekárenské, spojenou s rekonstrukcí mostu přes Dobrovodskou stoku,“ popisuje náměstek primátora Petr Podhola.

Na všech zmíněných křižovatkách došlo k úpravě délek volna. Na Pražské ulici bylo prodlouženo na vedlejších komunikacích a u ulic Nádražní a Zanádražní zase na hlavní komunikaci. „Tato opatření pomohou k plynulejší dopravě,“ doplňuje Podhola. Další úpravy světelné signalizace se chystají pro částečnou uzavírku Mánesovy ulice, křižovatky ulic Husova a Strakonická (od 12. srpna na 12 dní, pozn. autora) a Lidické ulice mezi náměstím Jiřího z Poděbrad a Papírenskou ulicí (během září, pozn. autora).

Foto ŠJů (cs:ŠJů) (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Štítky doprava, provoz, semafory, signalizace, České Budějovice, Petr Podhola, Karolina Světlá, Dobrovodský potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro plynulejší provoz ve městě byla upravena signalizace na čtyřech budějckých křižovatkách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.