Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj opraví další silnice. Použije kompenzaci od státu za zvýšení platů řidičů autobusů

Peníze od státu, které slouží jako kompenzace výdajů na zvýšení mezd řidičů autobusů, použije Jihočeský kraj na opravu silnic. V nejbližších dnech obdrží 27,5 milionu korun, což bude stačit na obnovu 21 kilometrů silnic třetí třídy.

Jihočeský kraj letos uvolnil na zvýšení platů pro šoféry linkových autobusů padesát milionů korun. Stát slíbil, že přibližně padesát procent z částky kraji zaplatí. „A tak Jihočeský kraj v nejbližších dnech obdrží 27,5 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury, jako kompenzaci výdajů na zvýšení mezd řidičů autobusů," uvedla Hana Brožková z kanceláře jihočeské hejtmanky.

Jihočeši peníze od státu použijí na opravu více zhruba jedenadvaceti kilometrů silnic třetích tříd. „Nově budeme moci opravit silnice třetích tříd na Českobudějovicku, Písecku, Strakonicku a Českokrumlovsku,“ upřesnil náměstek jihočeské hejtmanky Josef Knot s tím, že na Českobudějovicku se opravy dočká například úsek ze Zvíkova do Hlincovy Hory v délce 4,5 kilometru.

V oblasti Českokrumlovska se opraví jeden a půl kilometru dlouhý úsek od Kozákova mostu do Velešína, nebo téměř šest kilometrů dlouhý úsek mezi Brannou a Větrnou. Obyvatelé Písecka se budou moci projet po dvoukilometrovém nově zrekonstruovaném úseku mezi Zběšičkami a křižovatkou u Srlína. Na Strakonicku se bude opravovat téměř dva a půl kilometrový úsek z Libějovic ke křižovatce u Hvožďan.

„Do oprav silnic druhých a třetích tříd tak letos Jihočeský kraj investuje více než půl miliardy korun,“ dodal náměstek Knot.

Ji

 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, oprava, peníze, kraj, fond, kompenzace, řidič, autobus, Jihočeský kraj, řidič autobusu, Josef Knot, Státní fond dopravní infrastruktury, okres České Budějovice, okres Písek, okres Strakonice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj opraví další silnice. Použije kompenzaci od státu za zvýšení platů řidičů autobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.