Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začne oprava inženýrských sítí na Mánesově ulici, úplně se uzavře i část Boršovské ulice

Jedna úplná uzavírka a jedno dopravní omezení začnou od pondělí platit v Českých Budějovicích. V Mánesově ulici se rozběhnou stavební úpravy inženýrských sítí, první fáze úplné uzavírky začíná v Boršovské ulici, kde se bude rekonstruovat plynovod.

Na Mánesově ulici musí řidiči počítat s omezením v úseku od křižovatky s Novohradskou ulicí po Mlýnskou stoku. Práce budou zahrnovat úpravy vodovodních řádů a krátké části kanalizace. „Podstatnou část prací v tomto úseku tvoří obnova vodovodních řadů, a to zejména dimenzí DN 400 (tvárná litina) a DN 160 (polyethylen). Materiálem kanalizace je železobeton. Stavba proběhne při zachování obousměrného provozu dopravy s tím, že jízdní pruhy budou zúženy na 2,75 metru a rychlost omezena na 30 kilometrů za hodinu. Při stavbě dojde rovněž ke krátkodobé jednotlivé uzavírce křižovatek,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Náhradní zásobení vodou po dobu provádění prací spojených s pokládkou nového potrubí bude zajištěno suchovodem s přepojením domovních přípojek s osazením uzávěrů. „Vlastní stavba bude zahájena zřízením suchovodu pro zásobení přilehlých nemovitostí pitnou vodou. Před jeho připojením na vodovodní síť bude provedena tlaková zkouška, proplach, dezinfekce a rozbor vody. Staveniště se předává dne 24. července a práce by měly skončit do 100 dnů,“ dodává k investici za 15 milionů korun náměstek Holický.

V Boršovské ulici zase začne rekonstrukce plynovodu, konkrétně mezi ulicemi Plánská a K. Lávičky. První fáze potrvá pět dní, konkrétně do pátku 28. července a zahrnuje úplnou uzavírku v úseku ulice Plánská a odbočkou do vnitrobloku Antala Staška. Od 31. července do 4. srpna se uzavírka přesune od odbočky do vnitrobloku Antala Staška k ulici K. Lávičky. Poslední fáze začne 14. srpna a skončí o pět dní později. Její realizace proběhne v úseku mezi Lidickou ulicí a ulicí K. Lávičky.

Foto Matěj Večeřa

Štítky České Budějovice, Antal Stašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne oprava inženýrských sítí na Mánesově ulici, úplně se uzavře i část Boršovské ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.