Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vltavská informační centra rozšiřují své služby

Vltavské InfoPointy, informační centra, která jsou hlavními obslužnými místy pro turisty na plavební trase Stezky řeky Vltavy mezi Českými Budějovicemi, Hlubokou, Purkarcem, vodním dílem Hněvkovice, Týnem nad Vltavou a Koloději nad Lužnicí, postupně rozšiřují své služby. Na jednom místě si již nyní návštěvníci můžou zajistit vyhlídkovou plavbu, nebo si půjčit loď, jízdní kolo a další sportovní vybavení, občerstvit se a získat veškeré informace o turistických zajímavostech na trase.

„Cílem projektu Stezka řeky Vltavy, který je v podstatě informačním portálem a rezervačním systémem zážitků, je na jedné straně postupné soustředění veškerých informací o vltavské vodní cestě a na ní poskytovaných službách pod jednu hlavičku a na straně druhé podpora zkvalitňování stávající nabídky a rozvoje nových služeb na našem úseku řeky,“ uvedl předseda Destinanční společnosti Českobudějovicko-Hlubocko David Šťastný.

Nosnými pilíři Stezky řeky Vltavy jsou portál www.stezkavltavy.cz a vltavské InfoPointy. Anglický název pro vltavská informační centra byl zvolen s ohledem na lepší srozumitelnost zahraničním turistům. „InfoPointy jsou místy, kde vltavská cesta každého návštěvníka fakticky začne i skončí,“ poznamenal Šťastný.

V InfoPointu návštěvník získá „fyzicky“ vše, co si již dříve „virtuálně“ objednal prostřednictvím portálu Stezka Vltavy, případně si vybral až na místě. Tedy lodní lístky, sportovní vybavení, jízdní kola, dvojkola, elektrokola, koloběžky, in-line brusle, paddle boardy, lodě, rafty, kajaky a podobně. K dispozici je zde občerstvení, informační materiály i možnost nákupu suvenýrů. V chráněných přístavech Hluboká a České Vrbné lze zakoupit také přístavní karty. Nechybí sociální zázemí, sprchy a další potřebné služby. Velmi atraktivní jsou motorové čluny Bodensee, na jejichž řízení nejsou nutné „kapitánské zkoušky“.

„InfoPointy návštěvníkům poskytnou kompletní informace a vše, co potřebují nejen na Stezce Vltavy, ale i v celé oblasti Českobudějovicka-Hlubocka. S tím souvisí i kompletní nabídka turistických cílů v okolí, tipy na výlety či třeba možnost objednat si turistický vláček navazující na lodní linku z  přístavu Hluboká, který zájemce dopraví na zámek nebo do zoo, případně služby Sportovně relaxačního areálu v Hluboké nad Vltavou, včetně půjčovny sportovního vybavení,“ připomněla manažerka projektu Stezka řeky Vltavy Michaela Jirásková.

Díky InfoPointům, které jsou zároveň zastávkami pravidelné lodní dopravy, je možné kombinovat cyklovýlet, pěší výlet, nebo vyjížďku na in-line bruslích s plavbou po Vltavě. O nabídce a provozu jednotlivých InfoPointů získá návštěvník informace online na již zmíněných stránkách: www.stezkavltavy.cz. Online rezervační systém pokrývá celé návštěvnické spektrum od jednotlivců až po organizované skupiny. Problémem tak není zajistit školní výlet, firemní akce či svatbu přímo na lodi.

„Naplno již funguje InfoPoint České Budějovice - Kavárna LANNA, InfoPoint České Vrbné a InfoPoint Hluboká. Své služby postupně rozšiřují InfoPointy Týn nad Vltavou a Koloděje nad Lužnicí,“ dodala Jirásková.

V rámci Stezky řeky Vltavy je možné se plavit z centra Českých Budějovic od Lannovy loděnice přes Hlubokou nad Vltavou do Týna nad Vltavou a dále při odbočce proti proudu Lužnice do Kolodějí nad Lužnicí s nově zrekonstruovaným zámkem Mitrowicz. Zatím poslední dokončená plavební komora na Vltavě v Hněvkovicích pak umožňuje plavbu po téměř 100 kilometrů dlouhé vodní cestě z Českých Budějovic až do Týna nad Vltavou a dále na Orlík. Na malých lodích je ovšem možné doplout přes Prahu a Mělník až do Hamburku.

Tisková zpráva

Štítky turistické centrum, Vltava, Hluboká nad Vltavou, České Budějovice, Týn nad Vltavou, sportovní vybavení, Lužnice, Hněvkovice, Purkarec, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltavská informační centra rozšiřují své služby  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.