Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Osmdesátiletá žena, kterou v Budějcích srazil řidič dodávky, v nemocnici zemřela

Velmi smutný konec má dopravní nehoda, která se stala minulý týden v Českých Budějovicích v ulici mezi obchodním domem Möbelix a benzinovou čerpací stanicí Moll, a o níž jsme vás informovali. Žena, kterou tam srazila dodávka, po několika dnech v nemocnici zemřela.

K dopravní nehodě v českobudějovické Průběžné ulici, mezi obchodním domem Möbelix a benzinovou čerpací stanicí Moll, českobudějovičtí policisté vyjížděli v úterý 6. června po 18. hodině. Na místě šetřením zjistili, že pětatřicetiletý řidič užitkového vozidla Peugeot J5, jedoucí od Strakonické ulice, pravděpodobně na přechodu pro chodce, nedal přednost v chůzi osmdesátileté seniorce a srazil jí. Žena byla následně s těžkým zraněním převezena do nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté hledají svědky nehody, při které srazila dodávka ženu na přechodu pro chodce

„Policisté na místě provedli veškeré úkony při řešení popsané nehody, řidič se podrobil dechové zkoušce, s negativním výsledkem. Šetřením v lékařském prostředím dále muži zákona zjistili, že žena utrpěla těžké zranění, proto případ předali svým kolegům z oddělení obecné kriminality," uvedl policejní mluvčí Jiří Bajcura s tím, že kriminalisté v pátek 9. června odpoledne obdrželi smutnou zprávu. Seniorka podlehla zraněním neslučitelným se životem a stala se tak šestnáctou obětí dopravních nehod v Jihočeském kraji.

„Na základě těchto informací zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu ssmrcení z nedbalosti, kdy pravděpodobně došlo k porušení důležité povinnosti vyplývající z jeho povolání," dodal Bajcura.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky seniorka, srážka, dodávka, přechod, řidič, zranění, policie, smrt, nemocnice, České Budějovice, dopravní nehoda, úraz, Peugeot J5

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmdesátiletá žena, kterou v Budějcích srazil řidič dodávky, v nemocnici zemřela  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.