Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V příkopu u silnice byl nalezen mrtvý motorkář

Tragický konec měla dnes, v sobotu 27. května, odpoledne vyjíždka na motorce u vesničky Škůdra na Strakonicku. Místní motorkář středního věku byl nalezen asi 400 metrů za vsí v příkopě u silnice ve směru na Tažovice bez známek života, zavalený crossovým motocyklem tovární značky Suzuki. Na místo přivolaný lékař již mohl pouze konstatovat smrt.

Podle prvotního policejního šetření se muž vydal krátce po poledni na své motorce na projížďku.

Všechny okolnosti této tragické události jsou předmětem následného šetření strakonických dopravních policistů. Jednou z nejpravděpodobnějších příčin se jeví havárie motocyklisty, nelze však vyloučit ani další případné okolnosti. K objektivnímu objasnění všech skutečností byla u zemřelého motorkáře nařízena soudní pitva.

„Zároveň tímto žádáme každého, zejména místní obyvatele či řidiče, kteří po silnici mezi obcemi Škůdra a Tažovice projížděli a mohli by k okolnostem jízdy motorkáře středního věku na crossovém motocyklu tovární značky Suzuki, jedoucímu nejen po zpevněných komunikacích, ale zřejmě i volným terénem, poskytnout jakékoliv další důvodné informace, aby je předali strakonickým dopravním policistům na jejich služebně v ulici Na Ohradě č.p. 1067 ve Strakonicích, telefonních číslech 974 237 250, 974 237 111, případně cestou policejní linky číslo 158," žádá o spolupráci policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Zmiňovaný motorkář se stal v tomto týdnu již třetí obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. Od začátku roku policisté bohužel evidují třináct tragických dopravních havárií, které si vyžádaly již patnáct lidských životů.

„Opětovně tímto na uvedenou situaci upozorňujeme a nabádáme všechny řidiče, v tomto období pak zejména motorkáře a cyklisty, aby důsledně dodržovali všechna pravidla bezpečnosti silničního provozu a vždy mysleli na pravidlo šťastného návratu," připomíná mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky motorkář, nehoda, smrt, policie, silnice, Suzuki, Škůdra, Tažovice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V příkopu u silnice byl nalezen mrtvý motorkář  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.