Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tragická nehoda se stala na Kaplicku. Jeden člověk zemřel, jeden je v kritickém stavu

Tragické následky má dopravní nehoda, která se dnes, ve čtvrtek 25. května kolem poledne stala na hlavním tahu z Českých Budějovic do Dolního Dvořiště, nedaleko obce Bujanov na Kaplicku. Havarovala tam dvě auta, řidič jednoho z nich zemřel, druhý byl v kritickém stavu transportován vrtulníkem do nemocnice.

Profesionální hasiči z Kaplice a dobrovolní hasiči z Vyššího Brodu řidičům středního věku poskytli první pomoc. Po příjezdu si je pak do péče převzali zdravotníci. Bohužel, resuscitace jednoho z řidičů byla ale neúspěšná, zemřel. Druhého muže v kritickém stavu s mnohačetnými závažnými zraněními transportoval vrtulník Letecké záchranné služby na traumacentrum do českobudějovické nemocnice," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Více lidí naštěstí v automobilech necestovalo.

 Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

„Střetly se tam dva osobní automobily BMW a silnice I/3 u obce Bujanov," dodal  policejní mluvčí Jiří Matzner.  „Zmiňované vozy se střely čelně. Příčiny a míra zavinění je předmětem vyšetřování dopravních policistů a kriminalistů z českokrumlovského oddělení,"  upřesnil informace policejní mluvčí Miroslav Doubek, který je stále v místě nehody. To je dosud uzavřené, policie odklání dopravu po objízdné trase. „Doprava byla sice trochu zpomalena, ale kolony se zde netvořily," ujistil nás Doubek. 

„Od 15 hodin je úsek silnice, kde k nehodě došlo, už zase normálně průjezdný,"  uvedl Matzner.

Autoři | Foto HZS

Štítky nehoda, BMW, smrt, řidič, zranění, kritický stav, Bujanov, České Budějovice, Dolní Dvořiště, Nemocnice České Budějovice, Vyšší Brod, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda se stala na Kaplicku. Jeden člověk zemřel, jeden je v kritickém stavu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.