Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje přináší výhody pravidelným cestujícím

PR článek

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje od začátku roku funguje na Českobudějovicku. Na jednu jízdenku lze kombinovat cestování několika druhy dopravních prostředků – vlakem, linkovým autobusem, trolejbusem i autobusem městské hromadné dopravy. Lidé mohou jízdenku IDS JK využít i několikrát denně. Při dojíždění do zaměstnání, do školy nebo k lékaři lze tak na jízdném výrazně ušetřit.

Princip Integrovaného dopravního systému Jihočeského kraje (IDS JK) spočívá v možnosti zakoupení jedné předplatní jízdenky, na kterou můžete opakovaně cestovat v rámci její časové a územní platnosti v zaintegrovaných linkových autobusech vybraných dopravců, vlacích Českých drah a v městské hromadné dopravy na území Českých Budějovic.

Jízdenka je tvořena příslušným personifikovaným průkazem a časovým kupónem s platností 7, 30 nebo 90 dnů. Časové kupóny je možno zakoupit v předprodejních kancelářích na autobusových nádražích v Českých Budějovicích, Českém Krumlově a v Týně nad Vltavou a v železničních stanicích České Budějovice, Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou a Zliv. Ceny kupónů jsou závislé od počtu projetých zón a kategorie cestujících.

Systém funguje na území Českých Budějovic a okolí do 20 kilometrů. Spádová oblast IDS JK v současnosti zahrnuje 90 obcí s postupným rozšiřováním systému na další území Jihočeského kraje. Na tomto území integrovaný dopravní systém znamená pro pravidelné cestující výrazné finanční úspory ve výši až 30 procent oproti jednotlivému jízdnému. Rozsah zaintegrovaného území a dopravců, aktuální ceníky i další důležité informace naleznete na webových stránkách Integrovaného dopravního systému Jihočeského kraje.

Objevujte krásy pohodlně. Na rodinný výlet s krajskou jízdenkou JIKORD plus

Součástí IDS JK je také jednodenní Krajská jízdenka JIKORD plus, která je určena zejména pro rodinné výlety s dětmi do 15 let. Lze na ní cestovat po celém území Jihočeského kraje s dílčím přesahem do krajů sousedních, a také do Dolního Rakouska. Za 250 korun mohou o víkendu jízdenku využít dva dospělí a až tři děti do 15 let, v pracovní dny lze tuto jízdenku využít pro jednu dospělou osobu a jedno dítě do 15 let.

Jízdenku lze zakoupit na železničních stanicích, autobusových nádražích u smluvních dopravců a ve vybraných turistických informačních centrech. Koupí jízdenky získají cestující navíc významné slevy ze vstupného do vybraných kulturních zařízení Jihočeského kraje jako například Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Divadlo Oskara Nedbala Tábor a mnoho dalších. Přehled slev, rozsah území, zapojené dopravce a další důležité informace najdete na webu Jihočeská krajská jízdenka.

Štítky Jihočeský kraj, integrovaný dopravní systém, České Budějovice, okres České Budějovice, České dráhy, Český Krumlov, Oskar Nedbal, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Týn nad Vltavou, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje přináší výhody pravidelným cestujícím  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.