Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Autobusák zabránil srážce s autem, ale šest cestujících se zranilo. Viník nehody ujel

Šest lidí se zranilo při dopravní nehodě, která se stala dnes ráno na českobudějovické křižovatce ulic Mánesova a Lidická. Osobní auto tam nedalo přednost autobusu, jehož řidič ve snaze zabránit srážce prudce zabrzdil a cestující v autobuse popadali. Jeden člověk utrpěl těžké zranění, pět lidí lehká. Viník karambolu ujel. Policie po něm pátrá a žádá o spolupráci svědky nehody.

K dopravní nehodě došlo dnes, to je 16. května, krátce před osmou hodinou ranní na ulici Lidická, před křižovatkou s ulicí Mánesovou v Českých Budějovicích. „Z dosavadního policejního šetření vyplývá, že řidič modrého osobního vozidla tovární značky Opel Corsa jel ve směru od centra po Lidické ulici a při odbočování vlevo do ulice Mánesova pravděpodobně nedal přednost autobusu městské hromadné dopravy číslo linky 2, značky Polaris, který jel ve směru od Rožnova na centrum. Řidič autobusu v reakci na vzniklou kolizní situaci měl prudce zabrzdit a v důsledku toho došlo k pádu a zranění šesti cestujících. Řidič osobního vozidla Opel Corsa z místa kolize ujel směrem k nádraží," uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná a s tím, že hmotná škoda byla odhadnuta na pět tisíc korun.

Zraněné, mezi nimiž bylo i jedno malé dítě, odvezly čtyři sanitní vozy k dalšímu ošetření do nemocnice. „Zraněno bylo šest lidí, většinou mladé dívky, jeden člověk byl starší a mezi zraněnými bylo i malé dítě. V důsledku pádu jeden člověk utrpěl středně těžké zranění, ostatní zranění byla lehká. Jednalo se o poranění v oblasti hlavy, břicha a bylo tam i zranění končetiny," upřesnila informace mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Českobudějovičtí dopravní policisté ze Skupiny dopravních nehod žádají případné svědky uvedené nehody, aby nás kontaktovali na Územním odboru České Budějovice, Dopravní inspektorát, Skupina dopravních nehod, Plavská 2, telefon 974 226 588 nebo přímo na lince 158.

„V zájmu objektivního posouzení všech skutečností hledáme další svědky této nehody. Žádáme každého, kdo by mohl k okolnostem nehody přispět jakýmkoliv dalším poznatkem, zejména pak ty řidiče, kteří v uvedené době jeli uvedeným úsekem a mají ve svých vozech kameru, aby záznamy a informace předali dopravním policistům," žádá o spolupráci policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky havárie, úraz, dopravní nehoda, České Budějovice, Opel Corsa, Polaris Industries, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Do takového řidiče bez rozpaků napálit, došlo by ke zranění méně lidí, zejména viníka. Mě přijde, že tady spousta řidičů vůbec neví, když mu svítí "kulatá zelená" (nikoliv šipka!!!), že ty proti také jedou a pokud odbočuje vlevo tak musí protijedoucím dát přednost, pokud je to pro někoho moc složité, ať odevzdá řidičák, nejezdí a neohrožuje sebe a okolí.

Úterý, 16. května 2017, 22:36Odpovědět

Autobusák zabránil srážce s autem, ale šest cestujících se zranilo. Viník nehody ujel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.