Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policejní Speed marathon odhalil na jihu Čech celkem 237 dopravních přestupků

Policisté v rámci premiérové preventivní akce Speed marathon vybrali po celé České republice celkem více než tisícovku rizikových a problematických míst, kde ve středu měřili rychlost. Tyto nebezpečné lokality volili také na základě hlasování veřejnosti. V Jihočeském kraji během akce zkontrolovali policisté celkem 495 vozidel a odhalili 237 dopravních přestupků. Z toho se 160 týkalo právě nedodržení stanovené rychlosti.

„Dalších šestnáct řidičů nepoužilo za jízdy bezpečnostní pásy, osm řidičů vyjelo na silnice s vozidlem nevyhovujícího technického stavu a tři řidiči se na cestu posilnili alkoholickými nápoji. Dva řidiči vyrazili na dálnici bez dálniční známky," upřesnila informace policejní mluvčí Lenka Krausová.

Česká dopravní policie se do mezinárodního projektu Speed marathon, který se zaměřuje na měření rychlosti, zapojila poprvé.

„Dodržujte veškeré předpisy související s provozem na našich silnicích, dbejte opatrnosti a obezřetnosti. Dopravně bezpečnostní akce se pravidelně opakují. Chovejte se na silnicích tak, abyste nezpůsobili škodu na majetku a újmu na zdraví sami sobě a zejména pak ostatním účastníkům provozu," apelují na všechny účastníky silničního provozu policisté.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Česko, silnice, Jihočeský kraj, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní Speed marathon odhalil na jihu Čech celkem 237 dopravních přestupků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.