Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Převrácená cisterna zablokovala dálnici u Tábora, ve směru od Českých Budějovic na Prahu

Vážná dopravní nehoda cisterny uzavřela dálnici D3 u Tábora ve směru od Českých Budějovic na Prahu. Řidič byl s těžkým zraněním odvezen do nemocnice. Úsek dálnice D3 mezi 79. (Tábor - Měšice) a 76. kilometrem (Tábor - Čekanice) ve směru na Prahu je zcela uzavřen.

V pátek krátce po půl šesté ráno jel u nájezdu ze silnice I/19 od Pelhřimova na dálnici D3 směr Praha, řidič nákladního vozidla Mercedes s cisternou a ze zatím nezjištěných příčin se auto převrátilo na levý bok. Na místo okamžitě od oznámení přijeli příslušníci složek Integrovaného záchranného systému, kteří se o těžce zraněného řidiče postarali a zajistili místo dopravní nehody.

Zasahující hasiči vyprostili zraněného řidiče z kabiny hydraulickým vyprošťovacím zařízením. Dvě minuty po šesté hodině ranní velitel zásahu hlásil, že zraněný je předán zdravotníkům ZZS," uvedla mluvčí HZS Vendula Matějů. Táborští hasiči dále zajistili cisternu proti požáru, vyteklé provozní kapaliny na silnici zasypala sorbentem. Masivní únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Cisterna převážela nativní škrob, což je zahušťovadlo, které není nebezpečnou látkou. Převážených přibližně třicet tun škrobu zůstalo v cisterně, není vysypáno na dálnici. Dálnice musela být v místě nehody zcela uzavřena, policisté odklání dopravu po objízdné trase.

„Objízdná trasa vede všechny vozidla ve směru na Prahu – v Táboře Chýnovskou ulicí, Zavadilskou ulicí, Soví ulicí a v Čekanicích se najede na silnici I/19, která řidiče dovede k dálnici D3. Ve směru od Prahy na České Budějovice je úsek průjezdný,“ upřesnil informace policejní mluvčí Milan Bajcura. 

Vzhledem k tomu, že bude přečerpáván náklad z cisterny, lze očekávat dopravní komplikace po celé dopoledne. „Úsek bude uzavřený zhruba do 13. hodiny. Náklad se musí se přeložit a havarovaný nákladní automobil vyprostit. Řidiči by měli počítat s možnými kolonami, které se kvůli odklánění dopravy budou zřejmě tvořit," dodal policejní mluvčí Miroslav Doubek. Podle něj jednou z možných příčin havárie je nesprávný způsobo jízdy, ale vše je předmětem dalšího šetření.

Uvedenou dopravní nehodu vyšetřují dálniční policisté z Chotovin. Přeběžně vyčíslená škoda činí celkem asi dva miliony korun.

AKTUÁLNĚ:  Překládka nákladu a vyprošťování cisterny komplikuje dopravu stále, a navíc v obou směrech. Policisté uzavřeli po 14. hodině i druhou část dálnice, ve směru od Prahy na České Budějovice. „Objízdná trasa vede všechny vozidla ve směru na Prahu – v Táboře Chýnovskou ulicí, Zavadilskou ulicí, Soví ulicí a v Čekanicích se najede na silnici I/19, která řidiče dovede k dálnici D3. A naopak, řidiči jedoucí od Prahy, sjedou na 76. kilometru v Čekanicích, na silnici I/19, pokračovat budou v Táboře Soví ulicí, Zavadilskou ulicí, Chýnovskou ulicí a na dálnici se vrátí zpět na nájezdu na jejím 79. kilometru, to je Tábor - Měšice. Jak dlouho plná uzavírka obou směrů zmiňovaného úseku dálnice D3 potrvá, to teď nelze odhadnout," doplnil aktuální informace policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Autoři | Foto HZS, PČR

Štítky dálnice, Praha, Tábor, České Budějovice, silnice, Čekanice, Měšice, Dálnice D3, doprava, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Převrácená cisterna zablokovala dálnici u Tábora, ve směru od Českých Budějovic na Prahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.