Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V budějckém sídlišti Máj budou nové autobusové zastávky i přechody pro chodce

Nový kabát dostávají v českobudějovickém sídlišti Máj zastávky městské hromadné dopravy, přechody pro chodce i přilehlé chodníky. Týká se to ulic M. Horákové a Dr. Bureše. Práce skončí ve druhé polovině dubna a přijdou na téměř 2,5 milionů korun.

„Stávající autobusové zastávky městské hromadné dopravy v ulici Milady Horákové ve směru do centra i na Haklovy Dvory na protilehlé straně ulice byly ve velmi špatném stavu," uvedla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová. A proto se tam vyměňuje podloží i povrch. Dělají se také nové obrubníky a obnovují se přístupové chodníky.

Přechod pro chodce v ulici Dr. Bureše bude doplněn trvalým dopravním ostrůvkem a chodníky kolem přechodu budou předlážděny zámkovou dlažbou. Dopravní ostrůvek je navržen z kamenných obrubníků.

„Obdobně bude řešen i přechod pro chodce u Penny marketu. Na oba přechody bude doplněno speciální chodecké osvětlení,“ uvedl k investici za bezmála 2,5 milionu korun náměstek českobudějovického primátora Petr Holický a ještě prozradil, že magistrát usiluje o to, aby v ulici Dr. Bureše byl přechod smíšený, jak pro chodce, tak pro cyklisty. „Snad se nám i tento záměr podaří," dodal náměstek. 

Práce ve zmiňovaných ulicích budou dokončeny ve druhé polovině dubna.

Štítky přechod pro chodce, chodník, Milada Horáková, Penny Market, Haklovy Dvory, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budějckém sídlišti Máj budou nové autobusové zastávky i přechody pro chodce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.