Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Správa a údržba silnic Jihočeského kraje loni zrekonstruovala 35 mostů a 195 kilometrů silnic

Správa a údržba silnic Jihočeského kraje v roce 2016 zrekonstruovala nebo nově postavila na silnicích II. a III. tříd celých jižních Čech 35 mostů. Na potřebných místech také vzniklo několik opěrných zdí či stabilizací svahů, v pěti obcích se podařilo zrekonstruovat průtahy, včetně Českých Velenic, kde se s výstavbou začalo už v roce 2015.

Většina staveb byla zkolaudována, v několika ojedinělých případech proběhne kolaudace v jarních měsících letošního roku. Náklady na tyto stavby činily zhruba 263 milionů korun. Z toho 95 milionů korun činil příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury České republiky.

Jihočeský kraj a Správa a údržba silnic Jihočeského kraje také v loňském roce opatřily na území kraje přibližně 195 kilometrů silnic II. a III. tříd novým asfaltovým kobercem. Než mohly být tyto opravy silnic započaty, bylo nutno pod komunikacemi zrekonstruovat 71 propustků. Celkové náklady se na těchto nově opravených silnicích zastavily na čísle 423 milionů korun. Příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury České republiky činil 315 milionů korun.

Činnost Správy a údržby silnic Jihočeského kraje při opravách tímto zdaleka nekončí. Pro letošní rok bylo zadáno 43 nových projektových dokumentací na rekonstrukce či výstavbu dalších poškozených mostních objektů.

Pro rok 2017 je naplánováno opět značné množství staveb, i když ne v takovém počtu jako v uplynulém roce. Důvodem je značná finanční náročnost některých staveb, které jsou na letošní rok plánovány. Z těch největších se jedná o rekonstrukce průtahů v Protivíně a Rožmberku nad Vltavou.

Na programu je také rekonstrukce mostu ve Starém Hobzí nebo u Vyššího Brodu. Největší plánovanou investiční akcí pro letošní rok je však rekonstrukce silnice II/145 z Češnovic směrem na Němčice v délce zhruba 12,5 kilometru, kde jsou předpokládané náklady 115 milionů korun.

Jihočeský kraj a Správa a údržba silnic Jihočeského kraje plánují pro letošní rok využití dotací ze Státního fondu dopravní infrastruktury České republiky a z Evropské unie (Integrovaný regionální operační program). Celková výše financí pravděpodobně přesáhne částku jednu miliardu korun.

Štítky silnice, Jihočeský kraj, údržba, Státní fond dopravní infrastruktury, Česko, rekonstrukce, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa a údržba silnic Jihočeského kraje loni zrekonstruovala 35 mostů a 195 kilometrů silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.