Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trolejbusy v Budějcích vozí valentýnské vzkazy

Básničky, veršíky, zamilovaná přáníčka si mohou až do středy přečíst cestující v některých budějckých trolejbusech. Valentýnských vzkazů je třiatřicet a vozí je vozy MHD městem na linkách 2, 3, 5 a 9.

Jsou to opravdu velice rozmanitá vyznání. Především jsou to zamilované vzkazy partnerovi, takže vztahová vyznání. Ale jedna z valentýnek se týká i hokejového klubu a další budějovického pivovaru,“ uvedl mluvčí českobudějovického dopravního podniku Viktor Lavička.

Ten očekával, že oproti loňsku, kdy měla netradiční valentýnská akce premiéru, že letos lidé pošlou mnohem větší počet vzkazů a přání. „Sešlo se nám jich jen o tři víc než loni, ale zase si s přáníčky lidé dali větší práci. Byli mnohem kreativnější. Třeba básniček je mnohem větší počet,“ upřesnil Lavička.

Všech třiatřicet valentýnských vzkazů je ve vozech zmiňovaných linek MHD v reklamních rámečcích. „Jsou přesně v tom znění, v jakém nám je lidé poslali, a to většinou v elektronické podobě  Vůbec nic jsme v nich neupravovali,“ podotkl mluvčí dopravního podniku.

Dopravce prý tak o svátku zamilovaných chce především zpříjemnit lidem cestování. „Záměrem je určité zpříjemnění a zpestření běžných cest do školy, do práce. Věříme, že potěšeni jsou jak autoři vzkazů, tak i ostatní cestující, které si určitě příjemně počtou,“ dodal Lavička.

„No vidíte, to jsem se vůbec nevšimla. Vůbec jsem neměla tušení, že nějaká taková akce probíhá,“ uvedla Marie Vondrová, která denně dojíždí trojkou do zaměstnání. „Nevím ale jestli bych takhle veřejně chtěla vyznávat manželovi lásku. To já mu to řeknu večer doma, v soukromí,“ smála se žena. „To já bych to zase klidně lásce napsal, kamkoliv,“ tvrdil kolemjdoucí mladík Petr Foltus. Ale ani jeho vyznání milované dívce prý mezi valentýnkami v MHD není.

Autoři | Foto DP města Č. Budějovice

Štítky České Budějovice, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trolejbusy v Budějcích vozí valentýnské vzkazy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.