Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Průmyslová ulice se otevře pro všechna auta. A cyklisté budou mít svůj pruh

Velké změny budou ke konci roku v ulici Průmyslová, kde v současnosti probíhají stavební práce za miliony korun. Po dokončení bude v ulici pokračovat trasa cyklostezky E.

Doposud byla ulice z poloviny pro průjezd osobních aut uzavřená. Mezi ulicemi Nádražní – Dvořákova mohly přijíždět jen autobusy. To se nyní změní. Vzhledem k úpravě prostoru kolem autobusového nádraží a potřebného napojení cyklostezky se změní i omezení průjezdu.

V Průmyslové se již pracuje a během dvou měsíců projde úpravou celá ulice o délce zhruba 400 metrů. „Určitě se práce stihnou dodělat letos. Náklady na stavbu cyklostezky E jsou dle platné smlouvy 5 609 420 korun,“ uvedl náměstek primátora František Konečný.

Stavební úpravy v ulici se měly původně výrazně týkat i chodníků. To ale nakonec nebylo povoleno. „Chodníky musí zůstat, budou jen upraveny. Náš návrh na smíšený provoz chodců a cyklistů byl dopravní policií zamítnut. Vedle chodníku bude zřízena samostatná obousměrná cyklostezka,“ dodal dále náměstek.

Nejbližší práce se týkají pokládky páteřního horkovodu a pak bude následovat úprava křižovatky Průmyslová s Dvořákovou. Po těchto úpravách a dokončení cyklostezky E bude Průmyslová ulice otevřena veškeré dopravě v celém rozsahu.

Cyklostezka bude navazovat na pruh, který je na Novohradské. Z druhé strany na Nádražní je napojení v plánu. „Přes Nádražní ulici bude upraven přechod, aby mohli cyklisté přejíždět mimo chodce. Směrem k lávce do Suchého Vrbného bude upraven nástupní prostor u přechodu jak pro chodce, tak i pro cyklisty. Na Novohradské bude v další etapě zřízen přechod pro chodce včetně přejezdu pro cyklisty, který nahradí stávající přechod a bude vyústěn do Alešovy ulice,“ vysvětluje dále Konečný.

Další úprava pak bude až v prostoru před Mlýnskou stokou, kde bude upraven a zřízen nový mostek pro pěší i cyklisty. Cyklostezka E pak bude napojena na stávající cyklostezku vedoucí podél řeky Malše. Po dokončení této etapy se v příštím roce plánuje pokračování.

Město chce prodloužit stávající cyklopruh na Novohradské tak, aby splňoval parametry cyklostezky. A zvažuje se i prodloužení cyklopruhu na Novohradské přes železniční přejezd a dále do Mladého.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Průmyslová ulice, rekonstrukce, cyklostezka, cyklista, chodník, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Už aby to bylo.. Šikana řidičů osobních aut u nádraží je vše, jen né snesitelná.. Fetky před budovou nádraží neustále čadí trávu, ale měšťáci umí jen rozdávat pokuty řidičům a ostatní řidiče těmito hony omezovat v přímém směru..

Pátek, 14. října 2016, 22:24Odpovědět

Průmyslová ulice se otevře pro všechna auta. A cyklisté budou mít svůj pruh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.