Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

České Budějovice čekají od neděle 28. srpna změny v městské hromadné dopravě

Od neděle 28. srpna se v Českých Budějovicích částečně mění jízdní řády městské hromadné dopravy. Důvodem je změna organizace dopravy v hlavním přestupním uzlu ve městě u železničního i autobusového nádraží.

Dopravní podnik se na změny bude v ulicích připravovat již od tohoto víkendu. Úpravy jízdních řádů vycházejí z připomínek cestujících, požadavků jednotlivých objednavatelů dopravy, provozních poznatků a aktuálních výstupů z dopravních výzkumů. „Celkově se zvýší dopravní výkony a celkový počet spojů. Nové jízdní řády a přehled změn na jednotlivých linkách platné od 28. srpna jsou k dispozici elektronicky na stránkách dopravního podniku,“ řekl tiskový mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Viktor Lavička. 

„Cílem změn je mimo jiné zlepšení prostorových podmínek pro cestující veřejnou dopravou a pro chodce v rámci celého prostoru před nádražími,“ řekl Lavička.

Částečně se změní trasy linek 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 21 a 59. Pojedou nově k nádraží Žižkovou třídou a budou obousměrně obsluhovat zastávku U Koníčka. S ohledem na zkrácení přestupních vzdáleností a lepší dostupnost železniční stanice budou mít novou zastávku Nádraží.

Stanoviště budou v provozu již od pátku 26. srpna. Pro větší přehlednost jsou nově jednotlivá stanoviště MHD v zastávce Nádraží označena písmeny A až E.

„Linky 5 (směr sídliště Máj) a 11 (směr Pražské sídliště) budou nově využívat stanoviště C v Žižkově třídě. Linky 6, 9, 10, 12, 13, 18, 21 a 59 budou využívat stanoviště A přímo před budovou železniční stanice,“ uvedl Lavička.

K dalším změnám dochází s ohledem na změnu příjezdů některých železničních spojů. Změny se týkají výjezdů linek MHD ze zastávky Nádraží mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní. „Posouvá se ranní rozjezd ze zastávky Nádraží. Linka vyjíždí o pět minut dříve. Na trať vyráží ve 4:50,“ řekl Lavička. Tyto posuny se týkají linek 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 16, 19 a 21.

S ohledem na rostoucí zájem o dojezd do areálu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích je také upravena trasa vybraných spojů linky 14.

Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, městská hromadná doprava, jízdní řád, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice čekají od neděle 28. srpna změny v městské hromadné dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.