Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hejtman Zimola: Litvínovický most bude od pondělí průjezdný bez omezení

Litvínovický most přes Vltavu u stadionu Dynama v Českých Budějovicích bude po rekonstrukci opět plně průjezdný od pondělí 27. června. Dobrou zprávu pro řidiče potvrdil hejtman Jiří Zimola, kterého o tom informoval ředitel Správy a údržby silnic Jihočeského kraje (SÚS JčK) Jan Štícha.

„Rekonstrukce mostu, která začala 17. dubna, měla původně trvat do 23. července. Díky maximálnímu úsilí kraje, tady zastoupeném SÚS JčK, a zhotovitelské firmy Swietelsky se podařilo stavební práce zkrátit zhruba o měsíc. Věřím, že to všichni řidiči uvítají, neboť jsme si byli vědomi, jaké dopravní komplikace uzavírka a omezení na mostu způsobovaly. Poděkování za spolupráci patří i městu České Budějovice,“ uvedl Zimola.

V současné době se na mostě dokončují závěrečné práce tak, aby zde mohla začít jezdit auta bez omezení od pondělního rána.

Společně s Litvínovickým mostem skončí také omezení na nedaleké křižovatce Mánesovy ulice a třídy Boženy Němcové. Město tam upravovalo řazení do pruhů a rozšiřovalo vozovku. „Litvínovický most i křižovatka by tak od pondělí měly být opět plně průjezdné,“ uvedl náměstek primátora František Konečný.

Autoři

Štítky Jiří Zimola, České Budějovice, Vltava, Jihočeský kraj, Božena Němcová, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Milane, poposedni si... sedíš si na vedení!

Pondělí, 27. června 2016, 10:06Odpovědět

Milan Máchal

Dnes je 24.6. a Drbna nic, ani se neobtěžuje něco čtenářům sdělit, třeba, že už je hotovo nebo není. Inu drbe, jen když chce!

Pátek, 24. června 2016, 12:56Odpovědět

Hejtman Zimola: Litvínovický most bude od pondělí průjezdný bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.