Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Mánesovka se rozšíří o odbočovací pruh v polovině roku

Město projednalo návrh na vypsání veřejné zakázky ohledně úpravy frekventované budějcké ulice – Mánesovy. Stavba má trvat 60 dní.

O další dopravní komplikaci v centru města Budějcká Drbna již informovala. Firma, která zakázku bude provádět, by měla mít stavbu hotovou nejpozději za 60 dní od začátku prací. „Předpokládaná cena je 3,5 milionu korun,“ upřesnil náměstek primátora František Konečný.

Na Mánesovce by pak ze směru od Dlouhého mostu nebo Českého Krumlova směrem k nemocnici nebo nádraží vznikl samostatný pravý odbočovací pruh z Mánesovy ulice do ulice Boženy Němcové. „Tím se uvolní dva jízdní pruhy pro přímý směr, který je značně vytížený.“

Otázkou zůstává, zda se práce budou provádět až po rekonstrukci Litvínovického mostu, nebo zda se část prací povede udělat zároveň s touto další nepříjemnou, ale potřebnou dopravní stavbou. Výhoda je, že část prací půjde udělat z přilehlého pozemku společnosti ČEVAK, čímž by neměl být v daném momentě zabrán další prostor v ulici při průjezdu vozidel.

„K podání nabídky je osloveno 10 stavebních firem. Stavba se bude realizovat v letošním roce a předpoklad je kolem jeho poloviny. Pokud by se pracovalo zároveň s rekonstrukcí Litvínovického mostu, nesmělo by to zhoršit dopravu v Českých Budějovicích. Pravděpodobnější však v současnosti je, že bude tento odbočovací pruh prováděn až po ukončení opravy mostu nebo v závěru prací,“ dodal Konečný.

Štítky František Konečný, Božena Němcová, Český Krumlov, ČEVAK, Dlouhý most, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frodo kocour

A proč na fotce je úsek mezi nádražím a Rudolfovskou? Pokud jde o změnu na místě vzdáleném tak 2 km?

Středa, 6. dubna 2016, 13:28Odpovědět

Mánesovka se rozšíří o odbočovací pruh v polovině roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.