Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Doprava

Tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek na silnici mezi Třeboní a Majdalenou. Po střetu automobilu s dodávkou zemřel starší muž. Na místo vyrazili policisté, hasiči i zdravotníci, vzlétl také vrtulník. Silnice je již průjezdná.

Varování pro řidiče. Farmáři opět vyjedou na česko-německou hranici

V pátek mohou řidič narazit na komplikace spojené se stávkou německých farmářů. Ti opět vyrazí směrem k hraničnímu přechodu Strážný, který využívají mimo jiné pendleři. Budějckou Drbnu o tom informovali zástupci nedalekého města Freyung.

K dopravní nehodě došlo ve čtvrtek krátce po poledni. U Závišína na Strakonicku se podle policie střetla dvě vozidla. Důvodem je pravděpodobně nedání přednost.

Propojka z Branišovské bude pokračovat do Litvínovic

V polovině prosince 2023 byla s dvouměsíčním předstihem otevřena propojka Branišovská – Na Sádkách. To je ale jenom první etapa nové silnice, která propojí sídliště Máj s Litvínovicemi a dále s výpadovkou na Kaplici.

ŘSD má studii na čtyřkilometrový obchvat Strakonic, stál by dvě miliardy korun

Do roku 2035 by mohl vzniknout zhruba čtyřkilometrový východní obchvat Strakonic, který by z města odvedl dopravu od Prahy směrem na Strážný. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) má hotovou technicko - ekonomickou studii východního obchvatu silnice...

Město v létě opraví lávku na sídlišti Vltava. Pod ní zřídí dočasný přechod se semafory

Město České Budějovice začne o prázdninách s opravou lávky na sídlišti Vltava. Její rekonstrukci vedení radnice minulý rok odložilo kvůli zjištění, že je v horším stavu než se předpokládalo a práce by tak trvaly déle. Pod lávkou vznikne...

Jihočeští hasiči dnes zasahovali u několika nehod, které souvisely s namrznutou silnicí. V Sezimově Ústí na Táborsku se srazily dva automobily, u Srlína na Písecku havaroval kamion.

Policie hledá svědky tragické nehody. Řidič přejel do protisměru a střetl se s kamionem

Jihočeští policisté hledají případné svědky tragické nehody z minulého týdne. Při ní zemřel řidič automobilu, když přejel do protisměru a následně se střetl s nákladním vozidlem. Nehoda se stala 19. ledna před 15. hodinou.

V části kraje může v pondělí komplikovat dopravu ledovka

V části Jihočeského kraje se může v pondělí odpoledne podle meteorologů vyskytovat ledovka. Lidé by proto měli počítat s možnými komplikacemi nejen v dopravě. Český hydrometeorologický ústav to uvedl ve výstraze, která platí pro Jindřichův Hradec...

Jindřichův Hradec bude vybírat provozovatele MHD na léta 2025 až 2034

Jindřichův Hradec připravuje výběrové řízení na provozovatele městské autobusové dopravy ve městě pro období 2025 až 2034. Za službu v součtu zaplatí desítky milionů korun. Dopravce by měl za rok s vozy MHD najet více než 600 tisíc kilometrů.

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.