Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Doprava

Neznámý řidič srazil na přechodu dva nezletilé a ujel. Pátrá po něm policie

Jihočeští policisté pátrají po neznámém řidiči, který měl na konci minulého týdne v Lišově na přechodu pro chodce srazit dvě nezletilé osoby. Z místa nehody pak ujel. Zároveň žádají každého, kdo místem projížděl, a mohl průběh nehody nahrát na...

Oprava mostu částečně uzavře silnici na Jindřichohradecku

Od pondělí 25. března musí řidiči počítat s omezením na silnici I/24 v Majdaleně na Jindřichohradecku. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tam nechává opravit most. Silnice bude průjezdná kyvadlově jedním pruhem.

V červnu začne výstavba cyklostezky z hřebčince do Semic

Město Písek začne v červnu s výstavbou cyklostezky, která povede z hřebčince do Semic. Úsek je dlouhý 1,2 kilometru. Investice vyjde na 12,4 milionu korun bez DPH.

Také jihočeští zemědělci se ve středu dopoledne zapojili do protestní akce. Traktory zamířily například před areál Výstaviště České Budějovice či na hraniční přechod Strážný. Akce se koná den před summitem premiérů Evropské unie.

Zemědělci budou opět protestovat. Traktory pojedou na hraniční přechod

Jihočeští zemědělci chystají na středu 20. března další protestní akci. Na silnice opět vyrazí několik kolon, které zamíří mimo jiné na hraniční přechod Strážný. Do akce se má zapojit zhruba 300 kusů zemědělské techniky.

Stavba D3 z Kaplice do Nažidel začne asi v létě, oddálila ji stížnost jednoho z účastníků

Stavba úseku dálnice D3 Kaplice nádraží - Nažidla začne možná letos v létě. Zahájení stavby podle Ředitelství silnic a dálnic oddálila stížnost jednoho z účastníků tendru k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Původně ŘSD loni uvádělo,...

Řidič v mlze nedal přednost. Po nehodě skončili dva lidé v nemocnici

Dopraví nehoda se dnes stala nedaleko Strakonic. Řidič jednoho z vozidel tam nedal přednost autu jedoucímu od Písku. Po následném střetu skončili oba řidiči v nemocnici. Test na alkohol byl negativní.

ŘSD chce v nejbližší době zahájit dostavbu úseku dálnice D3 u Tábora

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chce v nejbližší době zahájit dostavbu úseku dálnice D3 u Tábora. Majitelé dotčených pozemků, které ŘSD vyvlastnilo, však stále neopustili místo, na němž stojí motocentrum. Kvůli němu je dálnice v místě v provozu...

Elektrické vlaky pojedou z Vídně přes rakouský Gmünd až do Prahy

Správa železnic (SŽ) vybrala projektanta rekonstrukce a elektrizace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí. Stavební práce mají začít v závěru roku 2025 a podle SŽ umožní vedení přímých elektrických vlaků z Vídně přes Gmünd až do Prahy.

České Budějovice letos začnou s rekonstrukcí Rudolfovské třídy

České Budějovice letos začnou s rekonstrukcí Rudolfovské třídy. Jde o silnici, která spojuje centrum města s výpadovkou na Jindřichův Hradec i Prahu. Celkové náklady na opravu téměř dvoukilometrového úseku budou více než 200 milionů korun. Město...

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.