Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Životní pojistky pro ženy zdraží až o 80 procent

Ženy budou muset za životní pojištění od 21. prosince platit stejně jako muži. Ceny jejich pojistek tak výrazně vzrostou. V úterý o tom informovaly Hospodářské noviny.

Naopak muži mírně ušetří. Dosud platily ženy méně proto, že se v průměru dožívají vyššího věku než muži a jsou pro pojišťovny méně rizikové. Rozdíly ve výši pojistného mezi muži a ženami se měly podle směrnice Evropské unie odstranit nejpozději do konce roku 2007. Pojišťovny však získaly výjimku, která podle rozhodnutí evropského soudního dvora končí letos v prosinci.

„Například pětačtyřicetiletá žena za klasickou pojistku pro případ smrti a následky úrazu a invalidity s cílovou částkou jeden milion korun zaplatí místo nynějších 1200 korun měsíčně zhruba o osmdesát procent více - necelých 2200 korun. Naopak muži ušetří, ovšem jen mírně. Budou platit stejně jako ženy, přičemž v popsaném případě dnes platí 2260 měsíčně,“ píší Hospodářské noviny.

Většina velkých pojišťoven však ještě nové ceny nezveřejnila. Ženy pro ně dosud u tohoto produktu byly o něco méně zajímavé než muži. Ti se totiž pojišťují častěji. Ženy se tak na tržbách z životního pojištění v současnosti podle pojišťoven podílely zhruba 40 procenty.

Zdražení (pro muže zlevnění) se bude týkat jen nových pojistek, které se uzavřou po 21. prosinci. Ženy, které budou chtít v budoucnu u staré pojistky zvýšit cílovou částku, budou už také platit vyšší ceny. Podle deníku tak mohou ženy v příštích dnech očekávat, že pojišťovny zahájí rozsáhlé mediální kampaně mířící právě na životní pojistky pro ně.

Napsal Miroslav Kyncl, Mediafax

Štítky životní pojistka, ženy, muži, zdražení, elektrický jistič, Hospodářské noviny, Evropská unie, Evropský soudní dvůr, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Životní pojistky pro ženy zdraží až o 80 procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.