Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zájem o dostavbu Temelína projevilo konsorcium MIR.1200

Konsorcium MIR.1200 odevzdalo energetické skupině ČEZ svou nabídku do tendru na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. Konsorcium o tom informovalo v pondělí s tím, že celkový rozsah dokumentace je 80 tisíc stran a její hmotnost je odhadována na jednu tunu.

Lídrem konsorcia je česká společnost Škoda JS, která ke spolupráci přizvala ruské podniky Atomstrojexport a OKB Gidropress. Nabídka do výběrového řízení se skládá z obchodní nabídky, technické nabídky a nabídky jaderného paliva. Podle vyjádření představitelů konsorcia se na vypracování dokumentace podílelo více než 100 odborníků dvanácti národností.

„Byly to především české firmy, které se významnou měrou podílely na přípravě výchozích údajů pro nabídku. Tyto společnosti poté v případě vítězství konsorcia naleznou široké uplatnění při dostavbě jaderné elektrárny,“ říká Miroslav Fiala, generální ředitel a předseda představenstva Škoda JS.

Konsorcium MIR.1200 je jedním ze tří uchazečů o dostavbu 3. a 4. bloku Jaderné elektrárny Temelín. Nabízí projekt jaderné elektrárny VVER-1200, který má zkušenosti z více než 1290 reaktorových let provozu jaderných elektráren typu VVER.

Dalšími zájemci o dostavbu Temelína jsou americko-japonský Westinghouse a francouzská Areva. Účastníci tendru slibují sedmdesátiprocentní podíl českých firem na zakázce, která má vyjít nejméně na 200 miliard korun.

Napsal Jan Soukup, Mediafax

Štítky Mir, Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, Škoda JS, jaderná elektrárna, Jan Soukup, Areva, Westinghouse Electric Company, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o dostavbu Temelína projevilo konsorcium MIR.1200  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.