Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na zimu jsou ve Wave Sportu připraveni

Když je venku teplo, mají prázdniny. Jakmile ale rtuť teploměru začne klesat níž, neví, kam dřív skočit. Lidé z Wave Sportu jsou specialisté na zimní sportovní sortiment a právě v těchto dnech jim naplno začíná sezona. Obchod na Rudolfovské je nyní plný lyží, snowboardů i dalšího vybavení.

Duchovním otcem největšího budějckého kamenného obchodu s vybavením pro milovníky zimních sportů, pomineme-li prodejny ve velkých obchodních řetězcích, je šestatřicetiletý úspěšný lyžař, snowboardista a windsurfař Michael Kvašnovský.

Když se nedlouho po škole aktivní sportovec rozhodl podnikat, otevřel si samozřejmě krámek se sportovními potřebami. Letos od toho momentu uplynulo již patnáct let a Wave Sport se i díky tomu, že spolupracuje se značkou Sport 2000 rozšířenou po celé Evropě, může těšit z bohatého sortimentu dodávaného těmi nejlepšími výrobci.

Značky jako Salomon, Blizzard, Atomic, Carrera, Head nebo Moira jsou jen zlomkem z těch, které prodejna na Rudolfovské kousek za viaduktem nabízí. Seženete tam sjezdové i běžecké lyže, snowboardy, boty, oblečení... prostě všechno, na co si před cestou na hory vzpomenete. Kromě prodeje a půjčovny je výsadou Wave Sportu kvalitní servis lyžařského a snowboardového vybavení.

„Zakládám si na kvalitních mašinách, takže jsme před lety jako první v republice koupili tu nejlepší. Jedná se o plně automatizovaný stroj značky Wintersteiger, který pracuje technologií používanou při výrobě 80 procent nových lyží. My na tomto stroji brousíme hrany a skluznici jak pro závodní oddíly, tak pro širokou veřejnost. Další stroje jsou na seřizování lyží, voskování a leštění, zavařování skluznice. Zpětná reakce od zákazníků je pozitivní a rádi se k nám vrací,“ říká majitel Wave Sportu Michael Kvašnovský.

Sám přitom není tím klasickým majitelem, který by ráno přišel do práce, usedl za stůj s počítačem a jenom rozdával úkoly. Od mládí strávil klouzáním na sněhu, jak při freestylu na prkně, skikrosu, klasickém nebo obřím slalomu, stovky hodin. I když vrchol závodní kariéry má za sebou, lyžuje pravidelně a stále vozí z krajských soutěží diplomy za umístění na stupních vítězů.

„Mým hlavním koníčkem ale je windsurfing. V roce 2012 jsem ještě s jedním Čechem odjel celou světovou tour a ze 120 přihlášených jsem skončil přibližně v půlce výsledkové listiny. Pravidelně jezdím na Defi Wind, největší závod na světě, kterého se účastní přes tisíc surfařů. Po čtyřech dnech závodění jsem se umístil na 44. místě, což je na suchozemce prý docela dobrý výkon,“ směje se šéf Wave Sportu.

I přes sportovní úspěchy a každodenní starosti s chodem firmy, která má svou pobočku i v Lipně nad Vltavou, potkáte Michaela Kvašnovského, jak vyjde ze servisu s rukama od šmíru, jelikož zrovna sám někomu připravoval lyže na zimu. Wave Sport je místem, kam chodí začátečníci i pokročilejší lyžaři, jelikož na kvalitu tam díky majiteli ostřílenému v oboru kladou velký důraz. „Nejdůležitější ale je, aby nám přálo počasí a k lyžování byly podmínky,“ dodává s úsměvem Kvašnovský.

Soutěž o lyže

Budějcká Drbna ve spolupráci s Wave Sportem připravila pro své čtenáře soutěž o ceny. Hlavní výhrou jsou dětské lyže značky Blizzard (velikost 80 až 140 centimetrů) v hodnotě 4 599 Kč.

Dále hrajeme o tři poukazy na Velký servis Sport v hodnotě 450 Kč a dva vouchery na víkendové zapůjčení testovacího kompletu lyží v hodnotě 750 Kč.

A jaké jsou podmínky k účasti? Níže klikněte na tlačítko To se mi líbí, zodpovězte správně následující tři otázky a formulář odešlete. Soutěž poběží do pondělí 24. listopadu, o den později proběhne losování a vyhlášení šesti vítězů. Jména šťastlivců najdete pod tímto článkem.

SOUTĚŽ SKONČILA

Wave Sport najdete na Rudolfovské třídě, prodejna je součástí evropského řetězce Sport 2000 a jeho servis využívá špičkový stroj značky Wintersteiger. Takové byly správné odpovědi v soutěži s Budějckou Drbnou.

My jsme vylosovali celkem šest čtenářů, kteří si mezi sebe všechny ceny rozdělili. Hlavní výhru, lyže značky Blizzard v hodnotě 4 599 Kč, vyhrála čtenářka Michaela Pešková!

Poukazy na Velký servis Sport v hodnotě 450 Kč dostanou Pavel Koranda, Pavel Švejda a Kateřina Vrkočová.

Vouchery na víkendové zapůjčení testovacího kompletu lyží v hodnotě 750 Kč vyhráli Lenka Kubátová a Tomáš Churáček.

Všem výhercům blahopřejeme, budeme je kontaktovat e-mailem.

PR text

Štítky Wave Sport, zimní sezona, soutěž o lyže, vouchery, lyže, snowboardy, běžky, prodejna, servis, půjčovna, snowboarding, soutěž, Blizzard Entertainment, Salomon, HEAD, Evropa, Michaela Pešková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zimu jsou ve Wave Sportu připraveni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.