Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějcká společnost přináší okénko do Afriky

Pomoci chudým lidem v Africe a přiblížit černý kontinent české populaci si dává za cíl internetový server www.originalafrica.cz. Jde o informační portál, který by měl přinášet zajímavé informace o regionu střední a hlavně jižní Afriky.

Součástí portálu je i e-shop, kde si mohou lidé koupit výrobky, které jsou opravdu africké. „Nikoli, že jako africké pouze vypadají. Zatím jsou však z Indonésie, Bali nebo Číny,“ říká Jan Brett, majitel a jednatel společnosti Original Afrika s. r. o., která africký web provozuje.

Firma africké zboží prodává, čímž se snaží podporovat jeden z nejchudších regionů na zeměkouli. „Můžeme garantovat, že více než padesát procent ceny zboží zůstává na africkém kontinentu. Myslím si, že to můžeme považovat za smysluplný způsob pomoci rozvojovým zemím,“ zdůrazňuje Brett.

Naprostou většinu výrobků kupuje přímo od výrobců s vynecháním sítě zprostředkovatelů. Afrika nabízí zejména skvělé materiály a krásné řemeslné zpracování. V nabídce tak mohou lidé vidět jedinečný nábytek z tvrdých afrických dřev, rituální masky, keramiku, mísy, sochy a sošky, bytové doplňky a další. „Vše navíc pouze v jediném exempláři, nebo maximálně v několika málo kusech, které se ale díky individuální ruční výrobě značně liší,“ doplňuje Jan Brett.

Sám jednatel společnosti vyráží často do Afriky, aby rozšiřoval nabídku zboží. „Nabízíme zboží zatím asi ze šesti zemí zmíněného regionu. Snažíme se ale nabídku neustále rozšiřovat. Objevování nových dodavatelů znamená cestovat za nimi na tato krásná místa. Své zážitky z cest budeme zaznamenávat na sociální sítě připojené k našemu webu a do fotogalerie,“ říká Brett.

Perličkou jsou záběry přímo z africké buše, které jsou přenášeny pomocí webové kamery přímo na internetové stránky www.original-afrika.cz. ´Provoz´ zvířat, které běžně známe z dokumentárních filmů a zoologických zahrad, je na tomto místě velice hustý. „Bylo by skvělé, kdyby se přátelé Afriky scházeli na našem webu právě třeba při sledování africké zvěře v reálném čase. Nákup je až na druhém místě, nechceme být jen tradiční e-shop,“ dodal Jan Brett.

Nejbližší novinkou, kterou web do své nabídky zařadí, budou dekorační kůže afrických zvířat. „Dekorační kůže jsou stále více oblíbené v moderních interiérech a pro Afriku jsou typické. Ty zatím čekají na druhý kontejner v Africe, ale velice brzo je na webu najdou naši zákazníci,“ přislíbil Brett.

Firma se ale nechce etablovat jen na světové virtuální síti. V současné době probíhá výstavba kamenného obchodu, která by měla být dokončena na přelomu října a listopadu letošního roku. „Bude u cesty z Českých Budějovic na Český Krumlov a mělo by se z něj stát jakési africké centrum, nebo prodejní muzeum – bude to africká stavba plná dřeva a přírodních materiálů se střechou z rákosu,“ uzavírá majitel společnosti Original Afrika s.r.o. Jan Brett.

Štítky Afrika, Jan Brett, Jižní Afrika, Čína, Indonésie, Bali

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká společnost přináší okénko do Afriky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.