Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chutná hezky, Jihočesky. Nevěříte? Zajeďte si pro domácí mošt či kořalku do Bozízovské pálenice

PR článek

Chcete kamarády a známé ohromit vlastní lahvinkou? Není nic jednoduššího než svěřit ovoce ze zahrady do rukou lidí z rodinné Bozízovské pálenice. Je totiž zárukou jedinečné chuti.

Regionální potravina roku a Chutná hezky Jihočesky. To jsou dvě nejčerstvější významná ocenění, kterými se může pyšnit rodinná firma z Hvozdce u Lišova. A právem. Vše, co lidé z Bozízovské pálenice dělají, totiž dělají s láskou, s radostí a s nadšením. A to je na výsledku znát. Stačí ochutnat.

Bozízovská pálenice se specializuje na komplexní služby pěstitelům ovoce - prvotním zpracováním ovoce počínaje, a stočením a dodáním hotového produktu zpět pěstiteli konče. Zároveň ale má svůj vlastní sortiment ovocných destilátů vyrobených z velmi kvalitního, pečlivě vybraného ovoce. Pro potřeby pěstitelů i pro vlastní produkty používá zcela novou destilační aparaturu s nejmodernějším technologickým zázemím.

Kořalka se dá pálit z jakéhokoliv ovoce

Pěstitelská pálenice promění v destiláty různé druhy zkvašeného ovoce, případně víno. Nabízí službu Pro vás bez starosti, což je zpracování dovezeného ovoce, kdy jak příprava kvasu, tak i samotné kvašení probíhá přímo v pálenici. Pokud máte málo ovoce či kvasu nezoufejte, to vaše je možné smíchat s kvasem jiného pěstitele.

Ve firmě je k dispozici příjemné posezení, každý zákazník se může účastnit pálení svého kvasu.

Ovoce a kvasy lze přivézt do pálenice od září do dubna, a to v pondělí, ve středu a v pátek. Konečná cena pěstitelského pálení činí 170,81 korun za jeden litr padesátiprocentního destilátu. Takže záleží už jen na vás, jestli chcete mít třešňovici, slivovici, meruňkovici nebo hruškovici. Pálit se dá z jakéhokoliv ovoce.

Moštování je v plném proudu

A milujete mošt? Pak jste v Bozízovské pálenici na správné adrese. Moštování je nyní v plném proudu, stačí jen do Hvozdce přivézt ovoce a lidé z rodinné firmy se o všechno postarají. Vy se budete jen dívat, můžete sledovat celý proces moštování.

Za jeden kilogram ovoce dáte pouhé čtyři koruny. Při výtěžnosti zhruba šedesát až sedmdesát procent dle kvality ovoce je to velice slušná cena za lahodný a čerstvý mošt. A pokud nemáte vlastní nádoby na moštové osvěžení nevadí, pětilitrové PET lahve jsou k mání přímo v Bozízovské pálenici. Moštuje se tam každé pondělí, středu a pátek.

Lahvinku lze pořídit i z pohodlí domova v elektronickém obchůdku

V rodinné firmě ve Hvozdci u Lišova jsou vítáni ale všichni. I ti, kteří zrovna žádný kvas nebo ovoce nemají, a přitom touží po něčem ostřejším. Mohou si totiž zakoupit některou z dárkových lahví nebo jiné destiláty a likéry Bozízovské pálenice. A pokud vás tlačí čas a do Hvozdce se jen tak nedostanete, můžete využít nákupu přes e-shop. Uděláte si radost a nebo předem připravenou dárkovou lahvinkou z Bozízovské pálenice někoho potěšíte.

Autoři | Foto pixabay.com; bozizovska-palenice.cz

Štítky Bozízovská pálenice, mošt, ovoce, pálenka, pálenice, kvas, Lišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chutná hezky, Jihočesky. Nevěříte? Zajeďte si pro domácí mošt či kořalku do Bozízovské pálenice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.