Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Druhá výzva kotlíkových dotací se blíží. Jak se na ni nejlépe připravit?

PR článek

Na podzim roku 2017 bude Jihočeský kraj vyhlašovat druhou výzvu na předkládání dotačních projektů pro fyzické osoby, které chtějí rekonstruovat svou otopnou soustavu se zajímavou finanční dotací. Předmětem podpory je opět výměna zdrojů tepla na pevná paliva s ručním přikládáním za tepelné čerpadlo, kotel na biomasu, automatický kotel na uhlí a biomasu nebo za plynový kondenzační kotel. Se získáváním dotací má dlouhodobé zkušenosti Milan Kostečka, majitel firmy Kostečka Group.

Jaká je výše dotace?
Dotace v případě tepelného čerpadla činí osmdesát procent způsobilých výdajů, nejvýše však 120 tisíc korun. Tato dotace tak pokryje přibližně dvě třetiny vynaložených nákladů na změnu zdroje vytápění.

Jak náročné je díky kotlíkovým dotacím získat příspěvek na výměnu kotle?
Firma Kostečka Group má se získáváním dotací pro své zákazníky dlouholeté zkušenosti. Celý projekt na výměnu starého kotle řeší společně se svým partnerem odborníkem na získávání dotací jménem zákazníka. Tak, aby vše proběhlo co nejjednodušeji.

Kdo je typickým zákazníkem, který v první výzvě využil možnost dotace?
Ze zákazníků firmy Kostečka Group z Velešína byla nejčastějším žadatelem o dotaci na výměnu starého kotle za tepelné čerpadlo rodina, která si z finančních důvodů při stavbě domu pořídila kotel na pevná paliva. V současné době však dává přednost jinému trávení volného času, než přípravě dřeva na zimu. Dřeva je v České republice nedostatek a cena štípaného dřeva se vyšplhala tak vysoko, že se téměř vyrovnala nákladům za topení elektrokotlem. Další velkou skupinou žadatelů o kotlíkovou dotaci jsou starší lidé, kteří již nemají energii na každodenní rutinu zatápění uhlím nebo dřívím. Proto vítají příspěvek na pohodlnější zdroj vytápění s nízkými provozními náklady.

Kdo může o dotaci žádat?
Dotace se bude vztahovat pouze na výměnu zastaralých kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním první a druhé emisní třídy. Podmínky budou vyhlášeny v říjnu 2017, ale předpokládám, že se od první výzvy nebudou nijak výrazně měnit. Aktuální informace jsou k dispozici na následujícím odkazu: http://www.kostecka.net/kotlikove-dotace/.

Jak byli žadatelé o dotaci v první výzvě kotlíkových dotací úspěšní?
V projektu kotlíkových dotací máme se svými zákazníky stoprocentní úspěšnost. Dle březnové zprávy z Jihočeského kraje vstoupily do realizace již všechny žádosti podané v rámci první výzvy kotlíkových dotací. Jihočeský kraj tak uspokojí všechny žadatele o kotlíkovou dotaci. Jen v letošním roce tak bylo dosud vyplaceno přes 150 milionů korun. V první vlně mohou jihočeské domácnosti získat dotaci na výměnu kotlů v celkové výši přibližně 300 milionů korun.

Co je při rozhodnutí o vhodném zdroji vytápění nejdůležitější faktor?
Jedna věc je získat dotaci a pořídit si ekologický a bezobslužný zdroj vytápění, ale druhým ještě důležitějším motivem pro rozhodnutí je mít za sebou silného dodavatele. Ideálně firmu z regionu s historií a servisním zázemím. Firma Kostečka Group je na trhu tepelných čerpadel přes dvacet let a nabízí nejen instalaci zdroje vytápění, záruční i pozáruční servis, ale také zdarma poradenství k dané tématice.

Kde je možnost se o kotlíkových dotacích a tepelných čerpadlech dozvědět více?
Ideálním případem, jak spojit příjemné s užitečným, je navštívit koncem srpna tradiční regionální výstavu Země živitelka, kde bude v pavilonu B1 nejen stánek firmy Kostečka Group, ale například i stánek Státního fondu životního prostředí České republiky.

Štítky kotlíkové dotace, Kostečka, topení, rekonstrukce, dotace, Kostečka Group, tepelné čerpadlo, Jihočeský kraj, Země živitelka, Státní fond životního prostředí, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá výzva kotlíkových dotací se blíží. Jak se na ni nejlépe připravit?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.