Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Budvar buduje lávku pro přepravu piva. Jeřáb už zavěsil ocelovou kostru tubusu nad Kněžkodvorskou ulici

Střední část tubusu technologické lávky, která v budoucnu propojí výrobní a logistický areál Budějovického Budvaru v sobotu umístil nad Kněžkodvorskou ulici největší dostupný jeřáb v České republice. Celková délka tubusu bude 164 metrů a k přepravě hotového piva začne sloužit příští rok.

Osminápravový mobilní teleskopický jeřáb s nosností až 500 tun asi čtyřicet metrů dlouhý padesátitunový tubus, ocelovou kostru technologické lávky, zdvihal na pilíře do výšky dvanácti metrů. Práce začaly už v pátek a skončily v neděli.

Závěsná jednokolejnicová dráha bude přepravovat více než dva tisíce lahví piva za minutu. V opačném směru budou ke stáčírnám lahví proudit palety s prázdnými obaly. Nový most zásadním způsobem odlehčí provozu v Kněžskodvorské ulici, neboť teď musíme hotové pivo i obaly převážet mezi našimi dvěma areály nákladními auty," uvedl výrobně-technický ředitel Budějovického Budvaru Adam Brož. První využití přemostění Budvar plánuje na únor příštího roku s tím, že kompletně funkční bude v polovině roku 2018.

„Opláštění tubusu technologické lávky se bude montovat v příštích týdnech," podotkl mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec.

Budvar rozšiřuje svůj areál kvůli tomu, aby mohl navýšit výrobu. V roce 2015 vyrobil 1,6 milionu hektolitrů piva, což je ve stávajících prostorech maximum. Do roku 2018 chce Budějovický Budvar postavit novou část areálu podniku, usiluje o to, aby v budoucnosti dosáhl roční produkce překonávající hranici dvou milionů hektolitrů piva.

Do roku 2020 investuje Budvar do svého rozvoje dvě miliardy korun. První projekt zaměřený na přetlačné tanky, tlakové nádoby určené pro přípravu piva, o objemu deset tisíc hektolitrů už skončil, nyní se staví nové logistické centrum s kapacitou téměř dvacet tisíc paletových míst. Do roku 2021 také vznikne nová stáčírna lahví, zvětší se kapacita sklepů a varny. Investice zrychlí distribuci piva v Česku i v zahraničí.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Budějovický Budvar, pivo, lávka, Česko, Petr Samec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Budvar buduje lávku pro přepravu piva. Jeřáb už zavěsil ocelovou kostru tubusu nad Kněžkodvorskou ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.