Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Českých Budějovicích se staví obchodní centrum za 47 milionů korun

V českobudějovické čtvrti Rožnov se otevře na přelomu června a července obchodní centrum, kde vznikne patnáct až dvacet pracovních míst. Pro developerskou společnost KPD Group ho začíná stavět firma Swietelsky stavební. Jde o investici za 47 milionů korun.

Obchodní centrum v Českých Budějovicích se připravovalo více než dva roky. Na ploše zhruba 1300 metrů čtverečních bude jeho součástí supermarket potravinářského řetězce Billa s parkovištěm pro 50 aut.

Uvědomujeme si, že vstupujeme na okraj lokality se středověkou historií, v níž žije řada patriotů. I proto jsme ji připravovali pečlivě mnoho měsíců a věříme, že zdejší život obohatí nejen novými službami, ale i pojetím, v němž je místo i pro zeleň," řekl jednatel KPD Group Jindřich Kukačka.

Součástí stavby jsou veškeré inženýrské sítě včetně odvodu dešťových vod do již připravených šachet. Na konci května musí firma Swietelsky stavební předat stavbu pro dodávky, které si zařizuje Billa.

Bude důležité dodržet průběžné termíny. Navíc retail park vzniká blízko obytné zóny a základní školy, což se bez vysokých nároků na bezpečnost práce neobejde," uvedl Pavel Rouha, ředitel závodu Pozemní stavby Jih Swietelsky stavební. Retail park, na rozdíl od nákupního centra, představuje spíše doplňkovou obchodní zónu s několika obchody.

Developerem je investiční fond Exafin.Ten společně s KPD Group nyní v Česku chystá patnáct retail parků v tržní hodnotě přes 1,5 miliardy korun, především v Praze, středních a jižních Čechách. V Českých Budějovicích již KPD Group vytvořila retail parky obchodní centrum Kruh na Borku, supermarket Billa v ulici Milady Horákové či areál autosalonu Hyundai Fischer CZ.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky obchodní centrum, České Budějovice, Billa, Rožnov, Milada Horáková, Hyundai, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích se staví obchodní centrum za 47 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.