Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Temelín vyrobil v únoru elektřinu pro 400 tisíc českých domácností

Elektřinu, která by na rok vystačila 400 tisícům českých domácností, vyrobila během února Jaderná elektrárny Temelín. Hodnota 1 474 757 MWh (megawatthodin) představuje historicky druhou nejvyšší únorovou výrobu. Dosud nejvíce elektřiny během února jihočeská elektrárna vyrobila loni, konkrétně 1 523 766 MWh.

„Provoz jaderné elektrárny není o překonávání rekordů. Je to o bezpečné a spolehlivé dodávce elektřiny za jakéhokoli počasí. V tomto směru jsem s dosavadním průběhem spokojen. To nejnáročnější, tedy odstávka, je stále před námi. Její zvládnutí bude pro roční bilanci rozhodující,“ vysvětlil temelínský ředitel Bohdan Zronek.

Podle mluvčího elektrárny byly loňský a letošní únor provozně srovnatelné. Rozdíl ve prospěch loňského roku zařídil kalendář. Loňský únor měl totiž 29 dní,“ poznamenal Marek Sviták.

Nejvyšší denní výroby dosáhly oba temelínské bloky 6. února, konkrétně 52 669 MWh elektřiny. Naopak nejméně do přenosové soustavy dodaly 23. února 52 289 MWh.

Dohromady za první dva měsíce vyrobil Temelín 3 099 206 MWh elektřiny.

V polovině května začne odstávka pro výměnu paliva na druhém bloku a ČEZ ji plánuje na necelé tři měsíce. Odstávka prvního bloku začne až v samotném závěru roku.

Tisková zpráva | Foto JE Temelín

Štítky elektřina, Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelín vyrobil v únoru elektřinu pro 400 tisíc českých domácností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.